Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...

Κλέφτες και Αστυνόμοι. Ένα από τα πιο γνωστά παιδικά παιχνίδια. Παίζουν όσα παιδιά θέλουν και χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία είναι οι κλέφτες και η άλλη οι αστυνόμοι. Οι αστυνόμοι προσπαθούν να πιάσουν τους κλέφτες, ακουμπώντας τους στην πλάτη. Αυτοί για να προφυλαχτούν, ακουμπούν με την πλάτη κάτω ή στον τοίχο. Αλλά και οι κλέφτες προσπαθούν συγχρόνως να τους ακουμπήσουν στην πλάτη τους αστυνόμους. Όποιον ακουμπήσουν στην πλάτη, βγαίνει από το παιχνίδι. Νικήτρια είναι όποια ομάδα μείνει με τα περισσότερα παιδιά.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι κλέφτες είναι οι εμπρηστές και οι βομβιστές, τους οποίους οι αστυνόμοι προσπαθούν να ακουμπήσουν στην πλάτη, κάτι που συνεπάγεται, όχι απλά μόνο με μια σύλληψη, αλλά με καταδίκη. Και όχι καταδίκη από την Αστυνομία στην βάση δηλώσεων για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά με ετυμηγορία Δικαστηρίου. Και αυτό διότι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολυδιαφημίστηκαν συλλήψεις, αλλά είτε οι ύποπτοι εν τέλει αφέθηκαν ελεύθεροι - χωρίς μάλιστα να ανακοινώνεται όπως γίνεται με τη σύλληψη, για ευνόητους λόγους - είτε ακόμη αθωώνονται από τα Δικαστήρια, αφού οι Αρχές απέτυχαν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση εναντίον κατηγορουμένων, οι οποίοι σημειώνεται πως με βάση το Σύνταγμα είναι αθώοι μέχρι αποδείξεων του αντιθέτου.

Από εκεί και πέρα, οι «κλέφτες» προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους αστυνόμους που τους κυνηγούν και όποιος προλάβει πρώτος να ακουμπήσει την πλάτη του άλλου, βγαίνει εκτός παιχνιδιού και κερδίζει αυτός που μένει με τα περισσότερα παιδιά. Και κάπως έτσι εξελίσσεται η κατάσταση με τα άτομα που απαρτίζουν το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο, οι οποίοι δείχνουν με κάθε ευκαιρία πως χτυπούν πρώτοι την πλάτη της Αστυνομίας και έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι που εξελίσσεται, αφού η ομάδα τους πέραν του ότι καταγράφει περισσότερες επιτυχίες, δεδομένου πως ουκ ολίγες υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες, αλλά έχοντας και περισσότερα «παιδιά», αφού ο αριθμός με τις καταδίκες αναφορικά με σοβαρά αδικήματα, δεν αντικατοπτρίζει τον αριθμό των υποθέσεων που καταγράφονται.

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να λεχθεί πως πέραν του ότι ο υπόκοσμος έδειξε σε πολλές περιπτώσεις πως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και πως δεν υπολογίζει τα οποιαδήποτε μέτρα της Αστυνομίας, αφήνοντας την εκτεθειμένη σε διάφορες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και η φορά που δολοφονήθηκε μάρτυρας της που βρισκόταν υπό 24ωρα φρούρηση, εντούτοις το ζήτημα της υποστελέχωσης τμημάτων της πρώτης γραμμής που έχει άμεση σχέση με το έγκλημα αλλά και τα κενά που παρατηρούνται σε θέματα διοίκησης και εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορα ζητήματα, είναι ουσιαστικής σημασίας. Επίσης, ένα άλλο κεφάλαιο, εξίσου σημαντικό, είναι αυτό της διαφθοράς που διαδραματίζει το δικό της ρόλο σε διάφορα επίπεδα.

Βγάζοντας από την εξίσωση της δολοφονίες που διαπράχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες με φόντο τον υπόκοσμο, οι οποίες επί το πλείστον παραμένουν ανεξιχνίαστες και όλες ορφανές από ηθικό αυτουργό (εδώ όλες οι υποθέσεις), με ότι αυτό συνεπάγεται και που ο κάθε ένας μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα, στο επίκεντρο εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονται οι εμπρηστικές και οι βομβιστικές υποθέσεις, οι οποίες ως γνωστόν είναι μια σημαντική πτυχή του οργανωμένου εγκλήματος, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργεί η κατάσταση και ποια τα δεδομένα.

Όσο και αν η ηγεσία της Αστυνομίας επιχειρεί εδώ και αρκετό καιρό να χειριστεί με επικοινωνιακό τρόπο την κατάσταση με το σοβαρό έγκλημα, είτε δηλώνοντας άγνοια είτε αποκρύβοντας σοβαρές υποθέσεις, σε αντίθεση με το ζήλο που επιδεικνύεται για ενημέρωση των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης για λιγότερο σοβαρά θέματα, όπως αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων, οι υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δείχνουν την πραγματική εικόνα, την οποία βέβαια θα πρέπει να πούμε πως βιώνουν - μακριά από επικοινωνιακά αφηγήματα - οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής.

Τα τελευταία χρόνια, αν και τα δεδομένα έδειχναν την «κολοσυρμαθκία της κουφής», εντούτοις ο Αρχηγός της Αστυνομίας, που είναι ο καθ΄ ύλη αρμόδιος για να λάβει αποφάσεις, ειδικότερα σε ότι αφορά επιχειρησιακά ζητήματα, παρέμεινε αδράνεια, αφού κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν λήφθηκαν μέτρα την ώρα που έπρεπε αλλά αυτό έγινε με τεράστια καθυστέρηση και όταν ανέλαβε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, τον οποίο ο υπόκοσμος υποδέχθηκε... θερμά, με απανωτές υποθέσεις που αύξησαν ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας.

Η ηγεσία της Αστυνομίας, αντί να επιχειρήσει να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει στην κατάσταση, διορθώνοντας λάθη, αδυναμίες και καλύπτοντας κενά, προέβαλλε και συνεχίζει να προβάλλει άλλοθι, που σε ένα βαθμό μπορούν να γίνουν κατανοητά, ωστόσο το να παρουσιάζεται συνεχώς με τα χέρια ψηλά, για διάφορα σοβαρά θέματα, πέραν του ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία ως Σώμα Ασφαλείας μιας Ευρωπαϊκής χώρας, τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στα μέλη της, ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τους παραβάτες.

Από την άλλη, σε ότι αφορά τους εμπρηστές και τους βομβιστές, έχουν κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν για τις «επιτυχίες» τους, αφού ακόμη και με τα επιπρόσθετα μέτρα που λήφθηκαν, καταφέρνουν να «χτυπούν» όπου θέλουν, όποτε θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν, χωρίς οποιοδήποτε εμπόδιο. Βέβαια, τα πανηγύρια από πλευράς τους αυξάνονται, όταν δε βλέπουν τα ποσοστά εξιχνίασης να βρίσκονται στα τάρταρα. Και αφού η Αστυνομία δεν μπορεί να «λύσει» τις υποθέσεις όπως πρέπει, με βάση τον νόμο, ως γνωστόν αυτές «λύνονται» με τους άγραφους νόμους, εξού και ενδεχομένως να υπάρχει αύξηση εγκληματικών ενεργειών.

Καταγράφοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την φετινή χρονιά, δηλαδή μέσα σε τρεισήμισι μήνες, φαίνεται ότι έχουμε καταρρίψει τα ρεκόρ συχνότητας, ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα από τα σπάσουμε και το περσινό ρεκόρ του πρώτου εξαμήνου, όταν καταγράφηκαν συνολικά 81 εμπρησμοί και εκρήξεις βομβών. Και αυτό διότι, από την αρχή του χρόνου μέχρι την 18η Απριλίου, καταγράφηκαν 65 υποθέσεις εμπρησμών και βομβιστικών επιθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφεται μία τέτοιας φύσεως υπόθεση κάθε 40 ώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, αφού πριν από μερικές μέρες και πριν τους τελευταίες διαδοχικές εγκληματικές ενέργειες, στην τελευταία ανάλυση του REPORTER, τα στατιστικά έδειχναν ότι οι επιθέσεις σημειώνονταν κάθε 44 ώρες. Μπορεί για κάποιους η μείωση τεσσάρων ωρών να μην μοιάζει όχι και τόσο μεγάλη, ωστόσο, για να πέσει ο μέσος όρος τόσο πολύ, σημαίνει ότι από τις τελευταίες μέρες, είχαμε κατά μέσο όρο, πάνω από μία βομβιστική επίθεση ή ένα εμπρησμό ανά ημέρα.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τους στόχους, στις περισσότερες περιπτώσεις, 44 συνολικά, επιτέθηκαν σε οχήματα, καταστρέφοντας 66 συνολικά, ενώ οι υπόλοιπες 21 αφορούσαν εμπρησμούς και εκρήξεις βομβών σε κτήρια.

Σημειώνεται εξάλλου πως, το 2023, από την αρχή του έτους μέχρι την 31 Ιουνίου, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο, οι συνολικοί εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις έφθασαν στις 81 και μέχρι το τέλος της χρονιάς καταγράφηκαν 233 υποθέσεις, ενώ φέτος, με δύο και κάτι μήνες να υπολείπονται, τα 65 περιστατικά ίδιας φύσης, δείχνουν ότι το περσινό ρεκόρ θα καταρριφθεί πολύ εύκολα, ενώ είναι άγνωστο μέχρι πού θα φθάσει, μέχρι το τέλος του έτους.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φετινοί αριθμοί είναι στην βάση των όσων γνωστοποιούνται από τα ΜΜΕ, αφού η Αστυνομία επιλέγει να μην γνωστοποιεί πλέον τέτοιου είδους υποθέσεις, ενδεχομένως γιατί δημιουργούν αρνητικό κλίμα γύρω από την εικόνα της, η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια για μια σειρά από λόγους, ωστόσο αναμφίβολα η λύση δεν είναι κρύβεις τα προβλήματα από το χαλί, αφού όσο καλής ποιότητας και να είναι, υπάρχει κίνδυνος να σκιστεί και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες.

*Πιο κάτω οι υποθέσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι πυρκαγιές που δεν γνωστοποιήθηκαν τα αίτια, ενώ πρόκειται για τις υποθέσεις που δημοσιεύτηκαν από τα ΜΜΕ και όχι την Αστυνομία. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται άλλα σοβαρές υποθέσεις, όπως ρίψη πυροβολισμών, απόπειρες φόνους, επεισόδια, μαχαιρώματα κτλ.

  1. https://reporter.com.cy/article/2024/1/2/751303/ebalan-photia-se-okhema-30khronou-ston-strobolo-zemies-kai-se-deutero-okhema/ (Ζημιές σε δύο οχήματα)
  2. https://reporter.com.cy/article/2024/1/3/751499/katastrapheke-oloskheros-mikro-leophoreio-apo-photia-sto-kantou/
  3. https://reporter.com.cy/article/2024/1/6/752006/photia-se-okhema-53khronou-ston-strobolo/
  4. https://reporter.com.cy/article/2024/1/7/752129/se-autoskhedia-bomba-upseles-iskhuos-opheiletai-e-ekrexe-se-okhema-sten-papho/
  5. https://reporter.com.cy/article/2024/1/7/752128/stokhos-empreston-okhema-35khronou-ste-lemeso-katastrapheke-oloskheros/
  6. https://reporter.com.cy/article/2024/1/10/752646/purpolesan-okhema-sten-egkome/
  7. https://reporter.com.cy/article/2024/1/10/752603/stis-phloges-tulikhtheke-okhema-ste-lemeso/
  8. https://reporter.com.cy/article/2024/1/12/752987/ekrexe-se-phourno-kapheteria-ste-leukosia/
  9. https://reporter.com.cy/article/2024/1/12/752986/stis-phloges-estiatorio-duo-adelphon-ste-lemeso/
  10. https://reporter.com.cy/article/2024/1/8/752202/amuntike-kheirobombida-to-upopto-antikeimeno-pou-entopisteke-se-sogeio-polukatoikias-sten-egkomes/
  11. https://reporter.com.cy/article/2024/1/11/752806/eklepsan-okhema-kai-to-ekapsan-sto-paralimni/
  12. https://reporter.com.cy/article/2024/1/11/752789/photia-se-okhema-55khrones-ste-geroskepou/
  13. https://reporter.com.cy/article/2024/1/15/753351/stis-phloges-okhema-astunomikou-ste-khloraka-diereunontai-ta-aitia/ (αστυνομικός)
  14. https://reporter.com.cy/article/2024/1/16/753795/ektakto-stis-phloges-okhema-dikegorou-tes-demokratias-sto-semeio-dunameis-tes-astunomias/ (Στόχος δημόσια κατήγορος της Εισαγγελίας)
  15. https://reporter.com.cy/article/2024/1/18/754067/stokhos-empreston-katastema-elastikon-sten-papho-anekei-se-30khrono-pou-einai-upodikos-stis-kentrikes/
  16. https://reporter.com.cy/article/2024/1/23/754835/ekrexe-se-okhema-40khronou-ste-lemeso-zemies-kai-se-polukatoikia/ (Ζημιές σε δυο οχήματα, καθώς και στην πολυκατοικία) 14
  17. https://reporter.com.cy/article/2024/1/25/755246/ekrexe-bombas-se-oikia-66khrones-ste-lemeso/
  18. https://reporter.com.cy/article/2024/2/6/757416/stokhos-empreston-gnosto-mpar-estiatorio-idioktesias-51khronou-ste-lemeso/
  19. https://reporter.com.cy/article/2024/2/12/758515/stis-phloges-okhema-pou-briskotan-stathmeumeno-exo-apo-ten-katoikia-tou-idioktete-tou/
  20. https://reporter.com.cy/article/2024/2/10/758327/stis-phloges-ta-xemeromata-estiatorio-ste-biotekhnike-aglantzias/
  21. https://reporter.com.cy/article/2024/2/12/758683/se-kakoboule-energeia-opheiletai-e-photia-se-okhema-sta-konia/
  22. https://reporter.com.cy/article/2024/2/15/759137/ekrexe-sten-eisodo-iatrikou-kentrou-sten-aradippou-lambanei-katatheseis-e-astunomia/
  23. https://reporter.com.cy/article/2024/2/15/759111/stis-phloges-estiatorio-sto-pissouri-ektetamenes-zemies-ston-exoplismo/
  24. https://reporter.com.cy/article/2024/2/18/759602/paranaloma-tou-puros-okhema-ste-leukosia-stis-phloges-autokineto-kai-sten-papho/ (Δύο ξεχωριστές υποθέσεις)
  25. https://reporter.com.cy/article/2024/2/18/759601/purkagia-se-grapheia-asphalistikes-etaireias-proklethekan-ektetamenes-zemies/
  26. https://reporter.com.cy/article/2024/2/20/759908/stis-phloges-duo-okhemata-exo-apo-oikia-ste-lemeso/ (αστυνομικός προεδρικής φρουράς)
  27. https://reporter.com.cy/article/2024/2/21/760171/ekrektikos-mekhanismos-entopisteke-se-okhema-ste-larnaka/
  28. https://reporter.com.cy/article/2024/2/27/761192/stis-phloges-okhema-ston-arkhaggelo/ (αστυνομικός)
  29. https://reporter.com.cy/article/2024/3/6/762706/apo-tis-kuroseis-ton-epa-gia-xepluma-khrematos-stis-bombistikes-epitheseis-duo-khtupemata-ston-epikheirematia-se-20-meres/
  30. https://reporter.com.cy/article/2024/3/6/762713/eklepse-okhema-apo-sunergeio-kai-to-paredose-stis-phloges-kheiropedes-se-23khrono-katazeteito-gia-pente-upotheseis/
  31. https://reporter.com.cy/article/2024/3/6/762676/ekrexe-bombas-exo-apo-oikia-ston-strobolo-zemies-sto-gkaraz-kai-se-peritoikhisma/
  32. https://reporter.com.cy/article/2024/3/9/763264/stis-phloges-okhema-64khronou-exo-apo-ten-oikia-tou-sten-papho/ (πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας)
  33. https://reporter.com.cy/article/2024/3/10/763377/paranaloma-tou-puros-okhema-ste-lemeso-psakhnei-ton-idioktete-e-astunomia/
  34. https://reporter.com.cy/article/2024/3/11/763470/ekrexe-bombas-se-koureio-sten-pallouriotissa/
  35. https://reporter.com.cy/article/2024/3/12/763667/photia-se-okhema-pou-briskotan-stathmeumeno-se-anoikhto-khoro-sten-papho/
  36. https://reporter.com.cy/article/2024/3/13/763882/paredosan-stis-phloges-duo-okhemata-pou-briskontan-gia-polese-se-praterio-kausimon-ste-leukosia-pics/ (Ζημιές σε δύο οχήματα)
  37. https://reporter.com.cy/article/2024/3/13/763869/empresmos-okhematos-46khronou-idioktete-estiatoriou-sten-papho-photia-kai-se-deutero-autokineto/
  38. https://reporter.com.cy/article/2024/3/15/764524/empresmos-okhematos-idioktesias-26khronou-sten-papho/
  39. https://reporter.com.cy/article/2024/3/17/764636/paranaloma-tou-puros-okhema-se-khoro-stathmeuses-polukatoikias-ekkenotheke-to-ktirio/
  40. https://reporter.com.cy/article/2024/3/16/764567/tulikhtheke-stis-phloges-okhema-paraskeues-pagotou-zemies-se-parakeimeno-okhema-kai-se-oikia/
  41. https://reporter.com.cy/article/2024/3/19/764872/se-empresmo-opheiletai-e-photia-se-okhemata-sten-geroskepou-ektima-e-astunomia/ (Ζημιές σε τρία αυτοκίνητα)
  42. https://reporter.com.cy/article/2024/3/19/764796/photia-se-tria-duo-okhemata-exo-apo-mekhanourgeio-sten-papho-epereasteke-kai-trito/ (Ζημιές σε δύο οχήματα)
  43. https://reporter.com.cy/article/2024/3/22/765467/ston-polemo-tes-nukhtas-strephontai-oi-ereunes-gia-ten-bomba-sto-gnosto-mpar-sto-kadro-endekhomeno-menuma-se-leukosia/
  44. https://reporter.com.cy/article/2024/3/24/765785/empresmos-okhematos-sto-paliometokho/
  45. https://reporter.com.cy/article/2024/3/23/765766/sunekhizetai-to-parti-empreston-alle-mia-egklematike-energeia-stis-epta-to-apogeuma-ste-leukosia/
  46. https://reporter.com.cy/article/2024/3/26/766046/purpolesan-okhema-exo-apo-praterio-benzines-ste-lemeso/
  47. https://reporter.com.cy/article/2024/3/28/766483/photia-sto-somateio-tes-omonoia-sten-papanikole-ereunes-apo-tis-arkhes/
  48. https://reporter.com.cy/article/2024/3/29/766702/paranaloma-tou-puros-duo-okhemata-zeugous-katastraphekan-oloskheros/ (Ζημιές σε δύο οχήματα)
  49. https://reporter.com.cy/article/2024/4/5/767853/ekrexe-bombas-se-okhema-ste-mesoge-anekei-se-etaireia-pou-ergazetai-o-odegos/
  50. https://reporter.com.cy/article/2024/4/5/767850/stokhos-empreston-koureio-sunelephthe-24khronos-pics/
  51. https://reporter.com.cy/article/2024/4/6/768099/ebalan-photia-se-trokhospito-68khronou-sten-papho/
  52. https://reporter.com.cy/article/2024/4/6/768098/photia-se-nepiagogeio-ste-leukosia/
  53. https://reporter.com.cy/article/2024/4/9/768523/paredosan-stis-phloges-praktoreio-stoikhematon-ste-leukosia-deuteros-empresmos-praktoreiou-se-24-ores/
  54. https://reporter.com.cy/article/2024/4/8/768322/paranaloma-tou-puros-praktoreio-stoikhematon-sto-kaimakli-ola-deikhnoun-kakoboule-energeia/
  55. https://reporter.com.cy/article/2024/4/11/768966/ekrexe-bombas-se-ktematomesitiko-grapheio-ste-lemeso-tetheke-se-sunagermo-e-astunomia/
  56. https://reporter.com.cy/article/2024/4/12/769203/eikones-apo-to-semeio-tes-ekrexes-bombas-se-katastema-motosikleton-sten-egkome/
  57. https://reporter.com.cy/article/2024/4/12/769224/deuteros-empresmos-ta-xemeromata-ste-leukosia-purpolesan-okhema-ste-lakatamia/
  58. https://reporter.com.cy/article/2024/4/13/769424/akome-mia-bombistike-epithese-stokhos-autokineto-30khronou-katastrapheke-oloskheros/
  59. https://reporter.com.cy/article/2024/4/15/769682/treis-egklematikes-energeies-kata-te-diarkeia-tes-nukhtas-empresmos-ekrexe-bombas-kai-ripse-purobolismon/ (δύο ξεχωριστές υποθέσεις, η μια εμπρησμός και η άλλη βομβιστική επίθεση)
  60. https://reporter.com.cy/article/2024/4/16/769881/empresmos-piso-apo-ta-12-okhemata-pou-paradothekan-stis-phloges-sto-kaimakli-71-khtupemata-apo-ten-arkhe-tou-etous/ (Ζημιές σε 17 οχήματα)
  61. https://reporter.com.cy/article/2024/4/17/770120/stokhos-empreston-motosikleta-sto-kaimakli-eikhe-delothei-os-klopimaia/
  62. https://reporter.com.cy/article/2024/4/17/770071/stis-phloges-phortego-okhema-ekpaideuses-sten-papho/
  63. https://reporter.com.cy/article/2024/4/18/770300/ameiotes-oi-bombistikes-epitheseis-ekrexe-se-gkaraz-oikias-ste-lakatamia-zemies-se-ena-okhema/

Δειτε Επισης

Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών