Δεύτερο βομβιστικό χτύπημα στον επιχειρηματία μέσα σε 20 μέρες-Ξανά στο στόχαστρο εμπρηστών το 2021

Τα κομμάτια του παζλ, πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος επιχειρηματία από τη Λευκωσία, το όνομα του οποίου ήταν και στην λίστα των αμερικανικών κυρώσεων του Νοεμβρίου 2023, προσπαθεί να στήσει η Αστυνομία, αφού πρόκειται για την τρίτη εγκληματική ενέργεια σε βάρος του, τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το Ιατρικό Κέντρο στη Λάρνακα, το οποίο πριν από περίπου 20 μέρες δέχθηκε βομβιστική επίθεση, ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο, πρώτου βαθμού, του επιχειρηματία, η οικία του οποίου τα ξημερώματα της Τετάρτης, επίσης δέχθηκε βομβιστική επίθεση.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2024, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του Ιατρείου, το οποίο υπέστη ζημιές, ενώ το δεύτερο, καταγράφηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, στην οικία του επιχειρηματία που βρίσκεται στον Στρόβολο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4:40 τα ξημερώματα, ενώ από τις έρευνες στη σκηνή διαπιστώθηκε πως από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές στην μεταλλική πόρτα του γκαράζ της οικίας και σε μέρος του περιτοιχίσματος.

Κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης, στην οικία βρίσκονταν πρόσωπα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο στόχος, βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η Αστυνομία εκτιμά πως οι δύο υποθέσεις συνδέονται και ως εκ τούτου στρέφει τις έρευνες της προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ στο κάδρο βρίσκεται και εγκληματική ενέργεια του 2021, κατά το οποίο, εμπρηστές παρέδωσαν στις φλόγες το όχημα του επιχειρηματία.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στην επικαιροποιημένη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη δημοσιότητα από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC), ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται οι κυρώσεις με τις εγκληματικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινωθεί, ο εν λόγω επιχειρηματίας κατηγορείτο «για συμμετοχή σε διαδικασίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και διευκόλυνσης εγκληματικών οργανώσεων, διεφθαρμένων επιχειρηματιών και Ρώσων ολιγαρχών. Φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει διάφορους μηχανισμούς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για να μεταφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για Ρώσους ολιγάρχες και να συγκαλύψει διάφορα ταμεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη βόμβας έξω από οικία στον Στρόβολο-Ζημιές στο γκαράζ και σε περιτοίχισμα

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα (pics)
Εμφύλια πυρά Ορφανίδη κατά Αρμεύτη-Κάνει λόγο για προσβλητική δήλωση, ζητά απολογία
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου-Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Το πανόραμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Οι υποψήφιοι για ΕΟΑ, δήμους και αντιδημαρχίες
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Παρέμβαση Αβέρωφ για κουρεμένους-Άμεση καταβολή 11 χιλιάδων αντί οκτώ στους δικαιούχους
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ