Έβαλαν φωτιά σε όχημα 30χρονου στον Στρόβολο-Ζημιές και σε δεύτερο όχημα

Σε κλήσεις για κατάσβεση πυρκαγιάς σε οχήματα σε Λεμεσό και Λευκωσία ανταποκρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την Λειτουργό του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Κούλλα Μεσαρίτου.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Μεσαρίτου είπε ότι η ώρα 01:08 τα ξημερώματα ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε δύο οχήματα στον Στρόβολο τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πεζοδρόμιο. Τα δύο οχήματα, συνέχισε η κ. Μεσαρίτου, έχουν πάθει ζημιές στον χώρο της μηχανής, ενώ τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκ πρώτης η φωτιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα με την χρήση εύφλεκτης ύλης στο όχημα 30χρονο, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές και σε δεύτερο όχημα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ώρα 01:50 ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου (Λεμεσός) ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο, έξω από την οικία του ιδιοκτήτη του στη Λεμεσό.

Σημείωσε ότι από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και από τη διερεύνηση που έχει γίνει προκύπτει ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Η κ. Μεσαρίτου είπε ότι από τις 06:00 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2024 μέχρι τις 06:00 το πρωί της 2ας Ιανουαρίου 2024 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε 27 κλήσεις για βοήθεια - 19 για πυρκαγιές, 6 για ειδικές εξυπηρετήσεις, ενώ δύο αφορούσαν ψευδείς κλήσεις. Επεσήμανε ότι παρατηρείται μια μικρή αύξηση των πυρκαγιών ιδιαίτερα σε οικίες που οφείλονται σε τζάκια ή σε ξεχασμένα μαγειρικά σκεύη ή συσκευές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»