Στα συρτάρια (και) η δολοφονία Μαυρομιχάλη-Μακρά η λίστα των ανεξιχνίαστων με φόντο τον υπόκοσμο

Στη λίστα με τις άλλες τόσες ανεξιχνίαστες δολοφονίες τα τελευταία χρόνια, ήρθε να προστεθεί και η ενέδρα θανάτου του Αλέξη Μαυρομιχάλη, που έπεσε νεκρός το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στην Ακρόπολη, μόλις 37 ώρες μετά την εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου, στο παραλιακό μέτωπο στη Λεμεσό. Δύο δολοφονίες, που λόγο του χρονικού ορίζοντα που διαπράχθηκαν και του πανομοιότυπου modus operandi των δραστών κατά τη διαφυγή τους, είχε δικαιολογημένα δημιουργήσει συνειρμούς, ωστόσο από την πρώτη στιγμή και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη και στα αρχικά τους στάδια, η Αστυνομία σε επίσημες τοποθετήσεις της διαμήνυε πως δεν υπάρχει διασύνδεση των δύο εγκλημάτων, για να έρθει να διαψεύσει τα όσα η ίδια έλεγε, δύο μήνες αργότερα, δείχνοντας εν τέλει συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στα ίδια πρόσωπα, χωρίς όμως να αναφερθούν στοιχεία ή να γίνουν συλλήψεις που να προς αυτή την κατεύθυνση.

Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα από την ημέρα διάπραξης των δύο δολοφονιών που τάραξαν τα νερά σε Λεμεσό και Λευκωσία, με την εικόνα της διερεύνησης των δύο υποθέσεων να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Και αυτό διότι, για την δολοφονία Καλογερόπουλου η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης, με το Δικαστήριο βέβαια να είναι ο τελικός κριτής ως προς την ενοχή ή την αθώωση των κατηγορουμένων στη βάση της μαρτυρίας που θα παρουσιαστεί, ενώ σε ότι αφορά την εκτέλεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, οι έρευνες, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την Αστυνομία, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Όχι μόνο σε ότι αφορά τα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου, αλλά και σε ότι αφορά τον δράστη ή τους δράστες που υλοποίησαν τις εντολές που έλαβαν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανοιχτά μέτωπα που είχε ο Αλέξης Μαυρομιχάλης λόγω και της ισχύς που είχε, οι έρευνες των Αρχών στράφηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις και όπως ήταν αναμενόμενο στο κάδρο γράφτηκαν διάφορα πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του. Ονόματα, όχι μόνο από τη Λευκωσία, αλλά και εκτός, ενώ το σενάριο να υπήρξε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνεργασία εχθρών από αντίπαλα στρατόπεδα, είναι ορατό, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψη πως η εξόντωση του θα λειτουργούσε υπέρ των αντιπάλων του.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, αυτό που αναφέρεται είναι πως αυτές δεν απέδωσαν καρπούς, ούτε ως προς τους δράστες, ούτε ως προς τους ηθικούς αυτουργούς, με τα πιθανά σενάρια που αιωρούνται να επισκιάζουν άλλη μια δολοφονία, η οποία μπαίνει στα ράφια των ανεξιχνίαστων δολοφονιών. Και δεν είναι η πρώτη, αντιθέτως εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο μοτίβο ανεξιχνίαστων δολοφονιών που έχουν σχέση με τον υπόκοσμο, με την Αστυνομία να καταγράφει αδυναμίες στην εξιχνίαση, όταν οι δράστες ή ηθικοί αυτουργοί φροντίσουν να μην αφήσουν στοιχεία πίσω τους, ενώ πλέον αποτελεί παραδεκτό γεγονός, πως το οργανωμένο έγκλημα έχει εξιχνιαστεί, σε αντίθεση με την Αστυνομία. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως στη μη εξιχνίαση εγκλημάτων, ενδεχομένως να συμβάλλουν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, μεταξύ αυτών και οι λεγόμενες «πλάτες» κάποιου προσώπου (σ.σ γενικά ομιλούντες).

Ενδεικτικά της κατάστασης που αφορά τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες, μελετώντας κανείς το αιματοβαμμένο ημερολόγιο του υποκόσμου, θα δει στη λίστα τα ακόλουθα εγκλήματα:

  1. Δεκέμβριος 2011, Αρχάγγελο Λευκωσία: Χαράλαμπος Χαραλάμπους άλλως «Βάτραχος»
  2. Μάιος 2012, Άγιος Αντώνιος Λευκωσία: Νεόφυτος Χριστοφόρου, άλλως «Κακής»
  3. Ιούνιος 2012, Αγία Νάπα: Πενταπλό φονικό (εξιχνιασμένη από δράστες, ανεξιχνίαστη από ηθικούς αυτουργούς)
  4. Φεβρουάριος 2012, Αγίους Τριμιθιάς Λευκωσία: Ανδρέας Παπαδόπουλος, άλλως «Αφρός»
  5. Μάρτιος 2013, Ανάγυια Λευκωσία: Στέφανος Βασιλειάδη, άλλως «Στεφής»
  6. Ιούνιος 2014, Αγία Νάπα: Γιάννης Καλοψιδιώτης
  7. Φεβρουάριος 2015, Λευκωσία: Στέφανος Παπαδόπουλος (σ.σ στόχος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, νεκρός ο φρουρός του)
  8. Μάιος 2015, Ξυλοφάγου: Μιχάλης Αναστασίου, άλλως «Σιάλος»
  9. Δεκέμβριος 2015, Στρόβολος: Τάσος Γεωργίου άλλως «Τρέλας»,
  10. Ιούνιος 2016, Αγία Νάπα: Τετραπλό φονικό (εξιχνιασμένη από δράστες, ανεξιχνίαστη από ηθικούς αυτουργούς)
  11. Μάρτιος 2016, Λάρνακα: Γιώργου Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο»
  12. Απρίλιος 2017, Λεμεσός: Άντρος Ροδοθέου
  13. Οκτώβριος 2017, Αγία Νάπα: Κυριάκος Χατζησάββα
  14. Νοέμβριος 2018, Αγία Νάπα: Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου
  15. Ιούνιος 2020, Ορμήδεια: Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, γνωστός ως Βαλεντίνος
  16. Απρίλιος 2021, Λάρνακα: Μάριος Γεωργίου άλλως Μαριούθκιας
  17. Ιούλιος 2021, Πάφος: Λεόντιος Πογιατζής
  18. Δεκέμβριος 2021, Λάρνακα: Αντρέας Ευαγγέλου
  19. Ιούνιος 2023, Λεμεσός: Κρις Χαριλάου

Πέραν του πενταπλού και του τετραπλού φονικού, εγκλήματα τα οποία εξιχνιάστηκαν εν μέρει, αφού και αυτά παραμένουν μαζί με τα υπόλοιπα παραμένουν ορφανά από ηθικούς αυτουργούς, σε καμία άλλη δολοφονία από τις πιο πάνω, δεν εντοπίστηκαν οι δράστες. Σε αυτή την εξίσωση, ήρθε να προστεθεί και η δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, η οποία για να αλλάξει τροπή θα πρέπει να εντοπιστεί μαρτυρία που να ανοίξει τον δρόμο της εξιχνίασης, σε διαφορετική περίπτωση, μπαίνει και αυτή στα συρτάρια, ενώ σε ότι αφορά την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, ο χρόνος θα δείξει σε ποια κατηγορία θα καταταχθεί

Σημειώνεται πως πέραν των πιο πάνω δολοφονιών, υπάρχουν και άλλα αρκετά εγκλήματα με φόντο τον υπόκοσμο που παραμένουν ανεξιχνίαστα, τις τελευταίες δεκαετίες, με το ποσοστό εξιχνίασης, σε ότι αφορά αυτού του είδους των φόνων, βρίσκεται στα τάρταρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν το έκτο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη-Νο1 στόχος

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος