Τρεις εγκληματικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της νύχτας-Εμπρησμός, έκρηξη βόμβας και ρίψη πυροβολισμών

Τρεις εγκληματικές ενέργειες διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκ των οποίων οι δύο αφορούν χτυπήματα κατά οχημάτων και η τρίτη υπόθεση αφορά ρίψη πυροβολισμών.

Η πρώτη υπόθεση καταγράφηκε στις εννέα το βράδυ στον Άγιο Ιωάννη της Λεμεσού, όπου όχημα που ανήκει σε 31χρονο και βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο, τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 2 και 30 τα ξημερώματα, στο στόχαστρο βρέθηκε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο στην Πύλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, ενώ λόγω της έκρηξης προκλήθηκαν ζημιές στον χώρο υποδοχής.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη υπόθεση, αυτή σημειώθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα στο Φρέναρος, όπου στο στόχαστρο βρέθηκε οικία 36χρονου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της οικίας του 36χρονο ρίχθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί, εκ των οποίων οι τρείς πέτυχαν τον τοίχο και η μία την γυάλινη μπαλκονόπορτα, ωστόσο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Και για τις τρεις υποθέσεις οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, καταγράφηκαν 59 εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις. Ωστόσο οι αριθμοί των υποθέσεων είναι στην βάση των όσων γνωστοποιούνται από τα ΜΜΕ, αφού η Αστυνομία δεν ενημερώνει με επίσημο τρόπο για τους εμπρησμούς και τις βομβιστικές επιθέσεις, εκτός και αν προκύψει σύλληψη, ενδεχομένως για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς αναμφίβολα τα απανωτά χτυπήματα δημιουργούν αρνητικό κλίμα κατά της Αστυνομίας, ειδικότερα σε μια περίοδο όπου έχουν αυξηθεί τα μέτρα σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των εγκληματιών ενεργειών. Το γεγονός αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τον οποιαδήποτε μέσα από την σελίδα της Αστυνομίας (εδώ).

Από την άλλη, θα πρέπει να λεχθεί, πως είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς πως μπορούν να εξαλειφθούν τέτοιες υποθέσεις, ωστόσο η ταχύτητα με την οποία καταγράφονται, έχει τη σημασία της. Εξάλλου, σε ότι αφορά τα μέτρα που λήφθηκαν, χρειάζεται χρόνος ώστε να διαφανεί η αποτελεσματικότητα τους, εντούτοις προκειμένου να μην υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τους αριθμούς που κατά καιρούς παρουσιάζονται, η διαφάνεια και η πλήρης ενημέρωση του κοινού, σε συνεχή βάση, θα λειτουργήσει υπέρ της Αστυνομίας.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο, όσο και αν επικοινωνιακά τα τελευταία χρόνια έχει χαραχθεί μια συγκεκριμένη γραμμή, αποκρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί, που ενδεχομένως να είναι και ένας από τους λόγους που η κατάσταση έφθασε σε αυτό το σημείο, είναι ότι καταγράφεται μια μεγάλη αδυναμία, που ως ένα βαθμό μπορεί να δικαιολογηθεί, στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων. Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, ότι τα επιπρόσθετα μέτρα λήφθηκαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέλαβε σε μια περίοδο όπου το οργανωμένο έγκλημα βρισκόταν στα φόρτε του (δολοφονίες σε ώρες αιχμής, βομβιστικές επιθέσεις, πυροβολισμοί σε κεντρικούς δρόμους κτλ) και παρά το γεγονός ότι πολύ πιο νωρίς, τα δεδομένα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δειτε Επισης

Η Αστυνομία εντόπισε πέντε θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Απουσιάζει από την οικία της στη Λεμεσό 13χρονη
Νέα αναβολή στην εξέταση της ένστασης των μοναχών για τις 807χιλιάδες ευρώ
Ενδείξεις για εμπρησμό πίσω από τη φωτιά σε οχήματα στη Λευκωσία
Χειροπέδες σε 17χρονο για κλοπή πορτοφολιού από σταθμευμένο όχημα
Ξεχασμένα κάρβουνα ναργιλέ προκάλεσαν πυρκαγιά σε βεράντα διαμερίσματος
Πυρκαγιά σε δυο οχήματα στη Λευκωσία-Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός
Νέα απάτη μέσω διαδικτύου-Τον έπεισαν για επένδυση και του απέσπασαν πέραν των 135χιλιάδων ευρώ
Προετοίμασαν το έδαφος για εμπλοκή ΠτΔ στη διαμάχη Ελεγκτή και Εισαγγελέα-Αναδεικνύεται ξανά το διπλό καπέλο
Σε κρίσιμη κατάσταση 30χρονος που προσέκρουσε με τη μοτοσικλέτα του σε φορτηγό