Εμπρησμός πίσω από τα 17 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-76 χτυπήματα από την αρχή του έτους

Συνεχίζεται το... πάρτι εμπρηστών, αφού στην μακρά λίστα των υποθέσεων, μπαίνει και η φωτιά που ξέσπασε τα τα ξημερώματα σε συνεργείο επιδιόρθωσης οχημάτων στο Καϊμακλί, έπειτα από την οποία έγιναν στάχτη και αποκαΐδια δεκαπέντε οχήματα.

Την είδηση της φωτιάς γνωστοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού πλέον ως γνωστόν η Αστυνομία αποφεύγει να ενημερώνει μέσω δελτίων τύπου το κοινό για τέτοιου είδους υποθέσεις, ενδεχομένως γιατί δέχεται επικρίσεις ως προς την αδυναμία της να μειώσει το έγκλημα αλλά και να αυξήσει το ποσοστό εξιχνίασης που βρίσκεται στα τάρταρα. Σημειώνεται, πως συσκότιση από πλευράς Αστυνομίας καταγράφεται και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις που γνωστοποιούνται από τα ΜΜΕ, όπως ρίψη πυροβολισμών, βομβιστικές επιθέσεις κτλ, οι οποίες δημιουργούν αρνητικό κλίμα σε βάρος της Δύναμης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις στο μάτι του Κυκλώνα, με την ηγεσία να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, ειδικότερα μετά τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό που οδήγησαν τον Αρχηγό της με το ένα βήμα εκτός Σώματος.

Την ώρα που έχουν ληφθεί μέτρα για αναχαίτιση του οργανωμένου εγκλήματος, οι εμπρησμοί και οι βομβιστικές επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με νέα υπόθεση να καταγράφεται τα ξημερώματα. Ωστόσο, σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων, συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν με το πέρασμα του χρόνου, καθώς χρειάζεται χρόνος.

a4

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά, τέθηκε συνεργείο οχημάτων στο Καϊμακλί, το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο, από το στενό περιβάλλον, στελέχους της Δύναμης και ως εκ τούτου, διερευνάται κατά πόσο η κακόβουλη ενέργεια σχετίζεται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο του συνεργείου επιδιόρθωσης οχημάτων γύρω στις 5:30 το πρωί της Τρίτης, η οποία επεκτάθηκε στα οχήματα, με κάποια από αυτά τα καταστρέφονται ολοσχερώς και τα υπόλοιπα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

a2

Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς το συνεργείο ήταν κλειστό, ενώ για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, «έγιναν εγκατάσεις νερού και χρήση αναπνευστικών συσκευών. Υπήρξε συνεχής μεταφορά νερού με πλαγιογραμμές νερού από γειτονικό υδροστόμιο με την χρήση των 3 βυτιοφόρων οχημάτων, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη βαφή στο κυρίως υποστατικό του συνεργείου».

a1

Σημειώνεται από την αρχή του χρόνου μέχρι χθες, 15 Απριλίου 2024, καταγράφηκαν 59 εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις, ενώ δεδομένου της νέας υπόθεσης, όπου παραδόθηκαν στις φλόγες 17 οχήματα, ο αριθμός ανεβαίνει στα 76. Ωστόσο οι αριθμοί των υποθέσεων είναι στην βάση των όσων γνωστοποιούνται από τα ΜΜΕ, αφού η Αστυνομία δεν ενημερώνει με επίσημο τρόπο για τους εμπρησμούς και τις βομβιστικές επιθέσεις, εκτός και αν προκύψει σύλληψη. Το γεγονός αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τον οποιαδήποτε μέσα από την σελίδα της Αστυνομίας (εδώ).

a3

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας