Έκλεψε όχημα από συνεργείο και το παρέδωσε στις φλόγες-Χειροπέδες σε 23χρονο, καταζητείτο για πέντε υποθέσεις

Στην σύλληψη 23χρονου από την Λευκωσία προέβησαν στις 5/3/24 ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις κλοπής μηχανοκίνητων οχημάτων και εμπρησμού οχήματος που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 25/11/23-5/3/24 στις Επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα κατά την πιο πάνω περίοδο, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτες οχημάτων ότι άγνωστοι έκλεψαν τα οχήματα τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «πρόκειται για τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, εκ των οποίων η μοτοσυκλέτα κλάπηκε έξω από την οικία του ιδιοκτήτη της, όπου ήταν σταθμευμένη, ενώ ένα αυτοκίνητο κλάπηκε από πρατήριο καυσίμων, όπου ο ιδιοκτήτης του το μετέφερε για πλύσιμο και το δεύτερο από συνεργείο μπογιατίσματος, όπου ο ιδιοκτήτης του το μετέφερε για επιδιόρθωση. Όσον αφορά το τρίτο αυτοκίνητο, αυτό κλάπηκε από γκαράζ όπου ο ιδιοκτήτης του το μετέφερε για επισκευή».

Την 1/3/24 και περί ώρα 2000 εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στο χωριό Σωτήρα της Επαρχίας Αμμοχώστου να φλέγεται αυτοκίνητο, το οποίο στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη του στις 28/2/24 στο ΤΑΕ Λευκωσίας ότι αυτό κλάπηκε από το συνεργείο μπογιατίσματος όπου το μετέφερε για επιδιόρθωση. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, τόσο από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας όσο και του ΤΑΕ Αμμοχώστου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στις υπό διερεύνηση υποθέσεις εμπλεκόταν ο 23 χρόνος και εναντίον του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητείτο.

Σε σχέση με την μοτοσυκλέτα, κατόπιν πληροφοριών αυτή εντοπίστηκε σε κατοικία στην Λευκωσία όπου πρόσφατα διέμενε ο 23χρονος, ενώ έχει εντοπιστεί και έν εκ των αυτοκινήτων σε περιοχή της Λευκωσίας.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές και να δίνει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν, ενώ εξετάσεις γίνονται και σε διάφορα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τα σημεία από όπου έγινε η κλοπή των οχημάτων.

Ο 23χρονος αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών