Το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ συζητά την πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα

Το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Πέμπτη για να συζητήσει μια προτεινόμενη εκεχειρία στη Γάζα για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατά η Χαμάς, καθώς και τις προοπτικές για στρατιωτική επιχείρηση στο νότιο άκρο του θύλακα, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε προγραμματιστεί προσωρινά να συνεδριάσει στις 6.30 μ.μ. (5:30 μ.μ. ώρα Κύπρου), ακολουθούμενο από το ευρύτερο Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ανέφερε η πηγή. Το Ισραήλ δεν δημοσιεύει γενικά πληροφορίες για τις συνεδρίες των δύο ομάδων, σύμφωνα με το Reuters.

Το Ισραήλ αναμένει απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με την τελευταία πρόταση κατάπαυσης του πυρός, που υπέβαλαν Αιγύπτιοι μεσολαβητές, η οποία θα επιφέρει την απελευθέρωση ορισμένων από τους ανθρώπους που αιχμαλώτισε η παλαιστινιακή φατρία στη διασυνοριακή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι προηγούμενες προσπάθειες σκόνταψαν στην απαίτηση της Χαμάς για δέσμευση για τον τερματισμό του πολέμου από το Ισραήλ, το οποίο επιμένει να επαναρχίσει την επίθεσή του για τη διάλυση της Χαμάς.

Το Ισραήλ έχει επίσης αναφέρει ότι επίκειται η επίθεσή του στη Ράφα, στα νότια σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, την οποία περιγράφει ως το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς. Η Ράφα είναι η προσωρινή κατοικία περίπου ενός εκατομμυρίου εκτοπισμένων Παλαιστινίων, η μοίρα των οποίων ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα.

Ενώ το Ισραήλ λέει ότι θα εργαστεί για να διασφαλίσει την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων από τη Ράφα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει δει ακόμη ένα τέτοιο σχέδιο.

Τουλάχιστον 34.596 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 77.816 τραυματίστηκαν στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του θύλακα σε δήλωση την Πέμπτη.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκροί μητέρα και παιδί μετά από επίθεση drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο Τσιντούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβακία
Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ
Διχάζει την Ευρώπη η απόφαση 28χρονης Ολλανδής να υποβληθεί σε ευθανασία λόγω ψυχικής ασθένειας
Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Άμστερνταμ λόγω καπνών στο πιλοτήριο
Καταγγελίες για συνομωσία μαφιόζων, δικαστικών και αστυνομίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν