EnergyIntel: Καινοτόμες λύσεις ενέργειας μέσα από το όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον

Η εξέλιξη της ενέργειας, αποτελεί το σημείο επικέντρωσης της EnergyIntel από την ίδρυσή της το 2006. Η εταιρεία προσφέρει ενεργειακές λύσεις από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε οικιακά και εμπορικά κτίρια όπως και στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σημαντικά σε μεγάλα φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά πάρκα.

Η εταιρεία παρέχει φωτοβολταϊκά συστήματα, υπέρυθρης θέρμανσης όπως και έξυπνα ενεργειακά συστήματα εξασφαλίζοντας μοναδικές δυνατότητες.

Επίσης η τεχνολογική αρτιότητα της εταιρείας μέσω του έμπειρου και πιστοποιημένου προσωπικού της, παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και αδειοδότησης, χρηματοδότησης και κατασκευής σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της EnergyIntel είναι ο κεντρικός πυλώνας λειτουργίας της εταιρείας, προσφέροντας κορυφαίες τεχνολογικές συμβουλές στους πελάτες της, ενώ αναπτύσσοντας ίδια τεχνολογία έχει εξασφαλίσει δίπλωματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογικές λύσεις ενέργειας που κυμαίνονται από καινοτόμα υλικά θερμικής αποθήκευσης μέχρι και εξελικτικές μεθόδους μετατροπής ενέργειας.

2

Ο στόχος

Στόχος της EnergIntel, είναι να συμβάλει έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα της ανθρωπότητας για ένα βιώσιμο μέλλον βάζοντας τέλος στην εξάρτηση του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα.

Η EnergyIntel Services παρέχει ένα συνδυασμό υπηρεσιών, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Κύπρου να επιτύχει τους στόχους απέναντι στην ΕΕ στην απεξάρτηση από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής ενέργειας με ορυκτά καύσιμα, προωθώντας με γρήγορο ρυθμό την διείσδυση των ΑΠΕ, έτσι ώστε να πετύχει την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

3

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα:

  • Πού ανέρχεται το κόστος της εγκατάστασης
  • Πώς υπολογίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας
  • Ποιο το κόστος συντήρησης
  • Ποιες μελέτες πρέπει να γίνουν κ.ά.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια. Στην Κύπρο τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσφέρονται ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας που έχουμε τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στην Κύπρο από 3kWp μέχρι 10kWp σε κεραμοσκεπή, το απαιτούμενο καθαρό εμβαδόν που χρειάζεται είναι περίπου 25m2 – 80m2.

4

Αν εγκατασταθεί σε επίπεδη οροφή τότε χρειάζονται περίπου 45m2 -150m2.

Για να έχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση από το φωτοβολταϊκό σύστημα με βάση τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, είναι σημαντικό αυτό να έχει νότιο προσανατολισμό και με κλίση 25°-28°.

Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτές τις παραμέτρους, επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή του συστήματος προκαλώντας ανάλογη απόκλιση από τη μέγιστη παραγωγή του.

Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση από την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος 4 KW, με ενδεικτικό κόστος επένδυσης €5.500, μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει στον λογαριασμό του ρεύματος ποσό ύψους μέχρι και €2.000 ετησίως.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μέγιστη χορηγία που ανέρχεται στα €1.500 και στα ορεινά στα €2.250, η απόσβεση μπορεί να γίνει σε 2 έτη.

5

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλέφωνο: 22380707

Εmail: info@energyintel.com.cy

Ιστοσελίδα: www.energyintel.com.cy

Δειτε Επισης

ΑΦΙΕΡΩΜΑ GOING SOLAR:Τα πολλαπλά οφέλη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
Ενεργειακές λύσεις Conercon: Προτεραιότητα η χρήση πράσινης ενέργειας
ERGO ENERGY: Generating energy for life
HEATAIRCON: Ικανοποιώντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς
SOLAR EDGE: Κάνοντας τα φωτοβολταϊκά πλαίσια εξυπνότερα
TRIKKIS ENERGY: Η μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη
VASCON SOLAR EXPERTS: Ήλιος, ο καλύτερος μας φίλος!