Οι αποφάσεις του Υπ. Μεταφορών μετά τη σύσκεψη για το τετραπλό θανατηφόρο-Μπαίνουν κάμερες στην διασταύρωση

Σειρά μέτρων και δράσεων για τη μείωση τροχαίων δυστυχημάτων αποφάσισε το Υπουργείο Μεταφορών μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης, με εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, με αφορμή το τετραπλό θανατηφόρο που σημειώθηκε μισή ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου, με θύματα παππού, γιαγιά και τα δύο εγγόνια τους.

Τα άμεσα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η εγκατάσταση συστημάτων φωτοεπισήμανσης για έλεγχο ταχύτητας, με χρονικό ορίζοντα τους δύο μήνες, ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση της τοποθέτησης τους, πρόκειται να υπάρξει αυξημένος έλεγχος από κινητές κάμερες στη λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη, όπου και σημειώθηκε το φρικτό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, ο οποίος μίλησε στον REPORTER μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με του Τμήμα Δημοσίων Έργων, «θα εντοπίσουμε τον εξοπλισμό για την εγκατάσταση συστημάτων φωτοεπισήμανσης, από ένα έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα απευθυνθούμε εκ νέου στις αρμόδιες επιτροπές για να μας δώσουν άδεια για να φέρουμε νέο σύστημα, ούτως ώστε να αναπληρώσουμε εκείνο που θα τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Υπάρχει ένα έργο το οποίο καθυστερεί να ολοκληρωθεί, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εξοπλισμό που θα τοποθετείτο εκεί. Εάν το αίτημά μας προς την Αστυνομία εγκριθεί, τότε θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες για να τοποθετηθεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης στο σημείο που έγινε το θανατηφόρο».

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε ο υπουργός, «μέχρι τότε, ως Υπουργείο Μεταφορών, θα εισηγηθούμε στην Αστυνομία τον αυξημένο έλεγχο στο σημείο από κινητές κάμερες».

Όσον αφορά τα μακροπρόθεσμα μέτρα που λήφθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, «σε περίπου τρία με τέσσερα χρόνια, ένα έργο το οποίο επηρεάζει αυτό τον δρόμο, θα είναι η κατασκευή κυκλικού κόμβου, στη συμβολή λεωφόρων Ευαγόρα Λανίτη και Γιάννου Κρανιδιώτη. Όταν κατασκευαστεί αυτός ο κόμβος, σημαίνει ότι θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια και θα μειωθούν οι ταχύτητες. Οπότε σε συνδυασμό του συστήματος φωτοεπισήμανσης και κυκλικού κόμβου, θα μειωθούν δραστικά οι ταχύτητες σε αυτή τη διαδρομή. Στο μεταξύ, μέχρις ότου ολοκληρωθούν αυτά τα έργα, από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε τις ταχύτητες που αναπτύσσονται και θα δούμε την οδική συμπεριφορά των οδηγών και εάν χρειάζεται να λάβουμε επιπλέον μέτρα».

Επίσης, από την πλευρά του το Υπουργείο, πρόκειται να επιταχύνει την προώθηση νέου Νομοσχεδίου για τους εκπαιδευτές οδηγών, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. «Έχουμε ήδη καλούς εκπαιδευτές οδηγών , απλά θέλουμε να αναβαθμίσουμε τόσο τις υπηρεσίες, όσο και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν. Ακόμη, θα προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για να περιλάβουμε θέματα βελτίωσης της οδικής κουλτούρας και συνείδησης. Θα τον εκδώσουμε ηλεκτρονικά για να φθάσει εύκολα σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και θα εκδοθεί σε διάφορες γλώσσες για να μπορούν να το διαβάσουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται».

Επίσης, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Μεταφορών, πρόκειται να συζητήσουν με τις Αρχές, το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν κι άλλα πάρκα οδικής ασφάλειας, κάτι που θα θίξουν στο επόμενο συμβούλιο οδικής ασφάλειας.

Δειτε Επισης

Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»