Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά:

Στην επαρχία Λεμεσού, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε σε οικία όπου διαμένει 27χρονος, εντοπίστηκαν σε κουτιά, 113 κροτίδες, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης. Ο 27χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και στη συνέχεια αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε κοντά σε εκκλησία, χθες βράδυ, εντοπίστηκαν σε ανοικτό χώρο, δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (πλαστικά μπουκάλια νερού που περιείχαν εύφλεκτη ύλη και στα οποία ήταν προσκολλημένες κροτίδες).

Στην επαρχία Λάρνακας, γύρω στις 5μ.μ.χθες, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 25χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, δύο κουτιά που περιείχαν 40 κροτίδες το κάθε ένα. Ο 40χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, γύρω στις 6.50μ.μ.χθες, μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, αντιλήφθηκαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα κοντά σε εκκλησία. Από το εν λόγω όχημα, αφού σταμάτησε, κατέβηκαν δύο νεαρά πρόσωπα τα οποία επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε σωρούς από ξύλα, ενώ αφού αντιλήφθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή. Από εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον πέντε προσώπων ηλικίας από 16 μέχρι 18 ετών, τα οποία ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς, για αδικήματα που αφορούν αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα ξημερώματα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από φωτιά που έθεσαν νεαροί σε ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού. Ιδιαίτερα αυξημένες είναι σήμερα οι περιπολίες της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι ρίψεις κροτίδων, η χρήση επικίνδυνων αντικειμένων στις λαμπρατζιές και η οχλαγωγία νεαρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά τέθηκε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, σε ελαστικά που τοποθέτησαν άγνωστοι, πιθανόν νεαροί, στη συμβολή των δρόμων Νίκου και Δέσποινας Παττίχη με Σπύρου Κυπριανού. Η φωτιά κατασβέστηκε, στη διάρκεια της μέρας θα διαπιστωθεί κατά πόσο προκάλεσε ζημιά στις κάμερες φωτοεπισήμανσης που βρίσκονται τοποθετημένες στα φώτα τροχαίας της περιοχής. Στην περιοχή, τα μέλη της αστυνομίας εντόπισαν δύο νεαρούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανήλικους, ενημερώθηκαν οι οικείοι τους και έχει διευθετηθεί η λήψη καταθέσεων από αυτούς τις επόμενες μέρες.

Δειτε Επισης

Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media