Πρώτο σε προτιμήσεις το κάμπινγκ της Πόλης Χρυσοχούς-Οι άλλοι προορισμοί και οι τιμές

Κατά τα συνηθισμένα δεδομένα, ο Μάιος είναι ο μήνας που φέρνει αέρα καλοκαιριού, ωστόσο ο φετινός, κατά τις πρώτες ημέρες έφερε βροχές και καταιγίδες, αφήνοντας στην άκρη για λίγο την ιδέα για διαμονή στα πανέμορφα μέρη της Κύπρου που προσφέρονται για κατασκήνωση. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες, οι παραθεριστές και οι λάτρεις της κατασκήνωσης, πήραν ήδη τις σκηνές και τα τροχόσπιτά τους για να βρεθούν, είτε κοντά στη θάλασσα, είτε στις ορεινές περιοχές όπου επιτρέπονται οι κατασκηνώσεις.

Οι χώροι συνήθως δέχονται περισσότερους κατασκηνωτές κατά τα Σαββατοκύριακα και παρόλο που συγκριτικά με πέρσι, αυτό τον μήνα είναι αρκετά μικρότερος ο αριθμός των επισκεπτών, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, να αυξηθούν.

Μάλιστα σε πρόσφατη μελέτη του Τμήματος Δασών, που αφορούσε τη δασική αναψυχή το 2022, οι πολίτες έδωσαν 7,2 μέσο όρο ικανοποίησης από τους κατασκηνωτικούς χώρους όπου επισκέφθηκαν, ενώ ο δημοφιλέστερος κατασκηνωτικός χώρος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 49%, είναι ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς.

Όσον αφορά τους κατασκηνωτικούς χώρους του Τμήματος Δασών, ο κατασκηνωτικός χώρος των Πλατανιών έλαβε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ποσοστό 34%, ο κατασκηνωτικός χώρος του «Σταυρού της Ψώκας» 14% και «Το Καμπί του Καλογήρου», έλαβε ποσοστό 5%. Επιπρόσθετα ο κόσμος κλήθηκε να δώσει εισηγήσεις, ώστε να καταστούν οι χώροι πιο ασφαλείς και αυτές αφορούσαν κυρίως τη καθαριότητα και τη συντήρηση των χώρων. «Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος αλλά εισηγείται να γίνουμε ακόμη καλύτεροι», σχολίασε στον REPORTER, ο Συντηρητής Δασών και προϊστάμενος Κλάδου δασικών πάρκων κ. Θωμάς Κυριάκου.

platania

Δεν θα λειτουργήσει φέτος ο κατασκηνωτικός χώρος «Το Καμπί του Καλογήρου»

Από τους τρεις χώρους του Τμήματος Δασών, μόνο οι δυο θα λειτουργήσουν φέτος, αφού θα παραμείνει εκτός λειτουργίας ο κατασκηνωτικός χώρος «Το Καμπί του Καλογήρου», λόγω της αναβάθμισης και εγκατάστασης του συστήματος πυρασφάλειας που θα προστεθεί στην περιοχή. Ως εκ τούτου, θα λειτουργήσουν ο κατασκηνωτικός χώρος του «Σταυρού της Ψώκας» και τα «Πλατάνια».

Ο κατασκηνωτικός χώρος στο Σταυρό της Ψώκας βρίσκεται σε υψόμετρο 900m στην καρδιά του δάσους Πάφου, ενώ ο κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών, βρίσκεται στον δρόμο Κακοπετριάς-Τροόδους, 5km από την Κακοπετριά, πριν το δασικό σταθμό Πλατανιών.

Όπως ανέφερε ο κος Κυριάκου, οι τιμές είναι οι ίδιες για τους κατασκηνωτές που θα βρεθούν στους κατασκηνωτικούς χώρους. Δηλαδή, η εγκατάσταση τροχόσπιτου στους χώρους είναι πέντε ευρώ την ημέρα, είκοσι ευρώ τη βδομάδα ή εβδομήντα ευρώ τον μήνα. Η εγκατάσταση σκηνής είναι τρία ευρώ την ημέρα, δώδεκα τη βδομάδα και σαράντα πέντε ευρώ τον μήνα.

Οι κατασκηνωτικοί χώροι διαθέτουν όλες τις κατάλληλες υποδομές, με νερό, ψησταριά και αποχωρητήρια. Επίσης, στην περιοχή του Σταυρού της Ψώκας, υπάρχουν διαθέσιμοι προς τους πολίτες, ξενώνες.

«Άρχισαν ήδη να έρχονται κατασκηνωτές, αλλά οι αριθμοί είναι χαμηλοί ακόμη. Το Τμήμα Δασών καταβάλει προσπάθειες έτσι ώστε οι χώροι του να λειτουργήσουν άψογα και να προσφέρουν το προϊόν της κατασκήνωσης στο κρατικό δάσος, με ασφάλεια. Να προσφέρει δηλαδή, ασφάλεια στους κατασκηνωτές, αλλά και πυρασφάλεια, αφού ο κόσμος που κινείτε αυτή την εποχή στο δάσος κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, είτε να κάψει, είτε να καεί. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί», είπε ο κος Κυριάκου.

poli

Κατασκηνωτικός χώρος στην Πόλη Χρυσοχούς και η Ακτή του Κυβερνήτη

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς, έχει επιλεχθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για όσους επιλέξουν ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Ο χώρος, άνοιξε τις πόρτες από τον Μάρτιο, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής μεγάλος αριθμός επισκεψιμότητας. Όπως ανέφερε εργαζόμενη του κατασκηνωτικού χώρου, «μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν μαζικά τηλεφωνήματα από κατασκηνωτές. Δεν βοήθησε καθόλου ο καιρός, αφού πέρσι, την ίδια περίοδο, είχε ήδη αρχίζει να έρχεται κόσμος».

Οι τιμές που ισχύουν είναι τέσσερα ευρώ τη νύκτα και έξι ευρώ ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί από τους κατασκηνωτές, ενώ ο χώρος διαθέτει αποχωρητήρια, μπάνια, χώρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να πλένουν τα σκεύη τους και εστιατόριο στην παραλία.

Όσον αφορά τον κατασκηνωτικό χώρο της Ακτής του Κυβερνήτη, που βρίσκεται σε παραλιακή περιοχή λίγο έξω από τη Λεμεσό, προσφέρονται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, κοινόχρηστη κουζίνα, όπως και προκαθορισμένο χώρο για φωτιά και ψήσιμο.

Η διαμονή στοιχίζει τέσσερα ευρώ το άτομο κάθε βράδυ και τρία ευρώ ανά ημέρα το αντίσκηνο.

akti

Δειτε Επισης

ΣΥΛ: Ελεγχόμενες οι απορρίψεις λυμάτων στο αποχετευτικό Λακατάμειας
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού