Θέλει ταυτόχρονα συμβιβασμό με την Ελλάδα και Γαλάζια Πατρίδα ο Ερντογάν

«Δεν θα αποφύγουμε να επιδιώξουμε συμβιβασμούς με την Ελλάδα σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένδειξη της βούλησής τους να ανοίξουν μια νέα σελίδα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της πατρίδας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εκτός από την υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κυματίζοντας τη σημαία μας στις θάλασσες του κόσμου».

Για την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ήταν η τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας». «Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του νόμου της γειτονίας, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση τρίτου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «φυσικά, δεν μπορούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα με λίγες συναντήσεις. Δεν θα αποφύγουμε όμως να επιδιώξουμε συμβιβασμούς σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα».

‘Όπως είπε «η απόσταση που διανύσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που της προτάθηκε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Μητσοτάκης: Τα Σκόπια δεν μπορούν να παίζουν με την Αθήνα
Η πολυτελής ζωή εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε σπίτια και μαγαζιά -Δήλωναν άστεγοι, ζούσαν σε μεζονέτες
Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας-Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό
Στον εισαγγελέα ο Λύτρας-Δεδομένη η προφυλάκισή του, γιατί έκανε μήνυση στη σύζυγό του
Οι κάμερες έπιασαν τον εμπρηστή να βάζει φωτιά σε δύο σημεία στη Βάρη
Απάντησε με μήνυση εις βάρος της Πολυζωγοπούλου ο Λύτρας-Τα SMS που έστειλε και η κατάσχεση μεζονέτας
Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης-Αρνείται ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα-Οδηγείται στη φυλακή
Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας μαίνονται τα πιο σοβαρά κρίσιμα μέτωπα-Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
BINTEO: Μάχη με τις φλόγες για κατοίκους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα-Κάηκαν σκάφη