«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή του 1974 και το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μαζί με την ΟΕΛΜΕΚ, διοργανώνουν εκδήλωση στις 30.05.2024, στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθούν ήρωες Ελλαδίτες πεσόντες, που θα επαναπατριστούν ή θα ταφούν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και οι καθηγητές ήρωες, οι οποίοι προσέφεραν ότι πιο πολύτιμο, την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά και οι καθηγητές τα ίχνη των οποίων ακόμα αναζητούνται εδώ και μισό αιώνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από πενήντα χρόνια, οι συγγενείς των Ελλαδιτών ηρώων μας θα έρθουν στην Κύπρο για την τελετή επαναπατρισμού ταυτοποιηθέντων λειψάνων (στις πλείστες περιπτώσεις ενός μικρού οστού) στην Ελλάδα, για την τέλεση κηδειών και για τον ενταφιασμό επιπρόσθετων ταυτοποιηθέντων οστών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όσων οικογενειών επιθυμούν οι ταφές των αγαπημένων τους προσώπων να γίνουν στην Κύπρο. Στις τελετές θα αποδοθούν όλες οι πρέπουσες τιμές στους 15 ήρωες και στους συγγενείς των ηρώων. Ακόμη πιο τραγικό, είναι η περίπτωση ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδίτη ήρωα που, παρά τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών, δεν εντοπίστηκε να υπάρχει κανένας εν ζωή συγγενής του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι αγνοούμενοι και πεσόντες καθηγητές, οι οποίοι πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, καθώς και οι οικογένειες τους.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Κανένας Δεν Ξεχνά, Κανένας Δεν Ξεχνιέται» έχει ως στόχο την διατήρηση άσβεστης της μνήμης του Κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974. Πρόκειται για μια συγκλονιστική πτυχή του Κυπριακού δράματος συνεπεία της τουρκικής εισβολής του 1974, την οποία βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι συγγενείς των αγνοουμένων και πεσόντων.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς η Ευρυδίκη, ενώ θα συμμετάσχει και η χορωδία και ορχήστρα της ΟΕΛΜΕΚ, με την μαέστρο Αντριάνα Σεργίδου.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 30 Μαΐου, 2024 και ώρα 19:30.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 22400147 και 22378480.

438293720_1358499844844169_2976364751918409926_n

Δειτε Επισης

Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευάλωτες ομάδες οι ασθενείς με θερμοπληξία-Οι συστάσεις των ειδικών
Σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες, ανησυχία για τον κλοιό καύσωνα-Υπό νοσηλεία πέντε άτομα με θερμική εξάντληση
Ανάκληση σοκολάτας από την κυπριακή αγορά για παραβίαση της νομοθεσίας(PICS)
ΑΗΚ: Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας στη χρήση ηλεκτρισμού
Εύσημα της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κύπρο για το μεταναστευτικό-«Εξαιρετικό παράδειγμα»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες