Έτσι διαβάζει ο τουρκοκυπριακός Τύπο τις εξαγγελίες Ερντογάν

Η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, οι ανακοινώσεις για το κατεχόμενο Βαρώσι και τα εγκαίνια που πραγματοποίησαν Ερντογάν και Τατάρ είναι τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων. 

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Σε 47 χρόνια πρώτη φορά μποϊκόταραν εκδήλωση» γράφει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά δεν έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις για την επέτειο της εισβολής. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την πρωινή προσευχή σε μουσουλμανικό τέμενος στην κατεχόμενη Λευκωσία, λόγω της Γιορτής των Θυσιών στην οποία έλαβε μέρος και ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το άνοιγμα του Μαράς μπαίνει στο δεύτερο στάδιο» γράφει ότι συνεχίζουν οι εργασίες της τουρκοκυπριακής πλευράς για το περαιτέρω άνοιγμα του Βαρωσίου ενώ περιοχή 3,5% θα αποχαρακτηριστεί για να μπορεί να γίνει χρήση της. Αλλού η εφημερίδα με φωτογραφίες που δημοσιεύει αναφέρεται στη στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στο δεύτερο στάδιο για το άνοιγμα του Μαράς» αναφέρεται στις χθεσινές εξαγγελίες για περαιτέρω άνοιγμα του Βαρωσίου του Τούρκου Προέδρου και του Τ/κ ηγέτη και γράφει ότι αρχίζει το 2ο στάδιο της αξιοποίησης της περιοχής.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αρχίζει με την παράδοση του 3,5% (του Βαρωσίου)» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι 3,5% εδάφους που έχει στην «κατοχή του» ο στρατός θα αποχαρακτηριστεί και θα δοθεί προς εκμετάλλευση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»