Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα

Σταθερές, που ενδεχομένως να κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου, εντοπίζει κανείς, μελετώντας τον κομματικό χάρτη στήριξης των υποψηφίων, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Επαρχία Λάρνακας. Συνεργασίες μεταξύ κομμάτων που δεν σπάνε, οι οποίες δίνουν δυναμική σε συγκεκριμένους υποψηφίους, ενδεχομένως να είναι και καταλυτικές για το ποιοι υποψήφιοι θα αναλάβουν τα ηγετικά πόστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Λάρνακα.

Είναι ενδεικτικό πως στους στους τέσσερις από τους πέντε δήμους της Επαρχίας, όπως και για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης, καταγράφεται κοινή στήριξη υποψηφίου από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ Συνεργασία. Μάλιστα σε τέσσερις δήμους, τα τρία κόμματα του κέντρου, στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο με το ΑΚΕΛ, όπως και για τον Επαρχιακό Οργανισμό.

EPARXIA LARNAKAS

Ειδικότερα, ξεκινώντας από τον Επαρχιακό Οργανισμό, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Οικολόγοι, τάσσονται στο πλευρό του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος θα έχει απέναντι του τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη, τον νυν δήμαρχο Αραδίππου, ο οποίος στηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σε ότι αφορά τον μητροπολιτικό δήμο, αυτό της Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας συγκεντρώνει στο πρόσωπό του στήριξη από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Βολτ Κύπρου, με ανθυποψήφιο τον Μιχάλη Ππεκρή, στον οποίο κατέληξε ο ΔΗΣΥ. Ο δήμος της Λάρνακας, είναι ο ένας εκ των δύο δήμων, που διεκδικεί με δικό του στέλεχος και το ΕΛΑΜ. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος, Σωτήρης Ιωάννου, κατέρχεται με τη στήριξή του κομματος του στις επικείμενες εκλογές και αυτό το στοιχείο, εκτιμάται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο, για το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Στον ακριτικό δήμο της Αθηαίνου, υποψήφιοι είναι ο νυν δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς με ανθυποψήφιο τον Σπύρο Παπουή. Μάλιστα, ο κ. Καρεκλάς, απολαμβάνει καθολικής στήριξης από τα κόμματα, αφού η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ και τους Οικολόγους. Στον δήμο Αραδίππου, προβλέπεται ένα από τα ελάχιστα ντέρμπι των εκλογών για την Επαρχία Λάρνακας, αφού ως υποψήφιοι κατέρχονται ο Ανδρέας Ζωνιάς, τον οποίο στηρίζει το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι, έχοντας απέναντι του τον δημοτικό σύμβουλο Αραδίππου, Χριστόδουλο Πάρτου, τον οποίο στηρίζει ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η ΔΗΠΑ. Σημειώνεται πως στην Αραδίππου, κατέρχεται ως ανεξάρτητος και χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα, ο Χαράλαμπος Μουσκοβιάς.

Στον δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού, ο Κύπρος Ανδρονίκου στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, ενώ ο ανθυποψήφιος του, Νίκος Δαμιανού, κατέρχεται με τη στήριξη των Οικολόγων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δήμος, ενδεχομένως να είναι και ο μοναδικός Παγκύπρια που ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δεν έχει ανακοινώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο.

Τέλος, στον ιστορικό δήμο των Λευκάρων, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους επαναδιεκδικεί τη δημαρχία, μετά τη συνένωση του δήμου με τις κοινότητες της περιοχής, έχοντας καθολική στήριξη από ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία. Απέναντι του ως ανεξάρτητος και χωρίς στήριξη από κάποιο κόμμα, κατέρχεται ο Κυριάκος Λοϊζίδης. Η περίπτωση του δήμου Λευκάρων, μαζι με αυτή της Αθηαίνου αλλά και της Πόλεως Χρυσοχούς στην Πάφο, είναι οι μοναδικές Παγκύπρια, που ένας υποψήφιος απολαμβάνει της στήριξης των δύο μεγάλων κομμάτων, του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές