Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Η κ. Ολγκίν φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη το βράδυ και θα βρίσκεται στο νησί έως και τις 14 Μαΐου. Πρόκειται για την τρίτη αποστολή της στην Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ την περασμένη βδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων καθώς και με ένα ευρύ φάσμα επιπλέον συνομιλητών, επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ

Πριν από την επίσκεψη στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε άλλες  πρωτεύουσες.

Οι χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη θα γίνουν την Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για το Κυπριακό καθώς έρχεται στην Κύπρο η κ. Ολγκίν και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν τέτοια δεδομένα «που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για επανέναρξη των συνομιλιών».

Εξάλλου στο Πασχαλινό του μήνυμα επανέλαβε ότι πρώτιστη έγνοια του, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις λόγω της συμπεριφοράς της τουρκικής πλευράς, είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας

Δειτε Επισης

Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο κατέπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν