Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Υπουργός, η οποία βρίσκεται μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, στο συντονιστικό κέντρο πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών που στήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βάσας Κοιλανίου, ζήτησε όπως διεξαχθεί διοικητική έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, μετά από πληροφορίες ότι πιθανόν να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, κατά τη διάρκεια καταστροφής κατασχεμένων φωτοβολίδων στην περιοχή του λατομείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, αναφέρεται. Στην περιοχή, προστίθεται, κατευθύνονται συνεχώς επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπό έλεγχο τρεις άλλες πυρκαγιές

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, τέθηκαν υπό έλεγχο τρεις άλλες δασικές πυρκαγιές, στην Κοινότητα Περιστερώνα της Επαρχίας Πάφου, στον Ψευδά της επαρχίας Λάρνακας και στη Λεμύθου της επαρχίας Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:05 σε περιοχή της κοινότητας Περιστερώνας στην Επαρχία Πάφου, τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί. Σημειώνεται ότι στην κατάσβεση μετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με επτά άτομα και ένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία άτομα.

Εξάλλου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:45 σε περιοχή της κοινότητας Ψευδά της επαρχίας Λάρνακας, τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 2,5 δεκάρια άγριας βλάστησης.  Στην κατάσβεση μετείχαν έξι πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με 23 άτομα, 2 ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και 1 εκσκαφέας.

Τέλος, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:10 σε περιοχή της κοινότητας Λεμύθου στην Επαρχία Λεμεσού τέθηκε υπό έλεγχο επίσης προτού επεκταθεί. Στην κατάσβεση μετείχαν 2 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με 9 άτομα, αναφέρεται.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις

Δειτε Επισης

Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές