Καταθέσεις από πρόσωπα εντός και εκτός «έδρας» Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου-Περίπλοκο παζλ

Μπορεί οι ανακριτές που διερευνούν τις δολοφονίες των δύο γνωστών προσώπων, Θανάση Καλογερόπουλου και Αλέξη Μαυρομιχάλη, οι οποίοι εκτελέστηκαν με διαφορά 37 ωρών, χωρίς κάτι αντίστοιχο να σημειωθεί ποτέ τα χρονικά της σύγχρονης εγκληματικότητας, να έχουν χαρτογραφήσει το πλάνο δράσης και διαφυγής των πληρωμένων δολοφόνων, εντούτοις θολό παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά τα κίνητρα των εγκλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δολοφονία Μαυρομιχάλη, η τρίτη στη σειρά με την ίδια φιλοσοφία-Στο κάδρο πιθανή κοινοπραξία εχθρών των δύο θυμάτων

Δεδομένου τα κοινά συστατικά των δύο δολοφονιών και λαμβάνοντας υπόψη πως τα θύματα διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τις μερικές ώρες που μεσολάβησαν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου φόνου, οι Αρχές θέλουν να καταλήξουν αφενός εάν όντως οι δύο δολοφονίες συνδέονται και αφετέρου, ποιο ο κίνητρο των ηθικών αυτουργών. Στην περίπτωση δε που τα δύο εγκλήματα συνδέονται, δεν αποκλείεται να υπήρξε συνεργασία μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων, ώστε να τους βγάλουν από την μέση, σε διαφορετικό σενάριο, όπου ένας είναι ο ηθικός αυτουργός, θα πρέπει να βρεθεί το κλειδί που ενώνει το κίνητρο και για τα δύο θύματα, ώστε να απαντηθεί το ερώτημα για ποιο λόγο ο εγκέφαλος τους ήθελε και τους δύο νεκρούς.

Εξετάζοντας όλα τα σενάρια, στο κάδρο των ανακριτών βρίσκονται από τη μία όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς και από την άλλη διάφορα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, ενώ από την εξίσωση για εξέταση σεναρίων, δεν απουσιάζουν οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα του υποκόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τάραξαν τα νερά οι δολοφονίες Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου-Σημείο καμπής οι δύο εκτελέσεις

Πιο δύσκολη εξίσωση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, μοιάζει η δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, o οποίος σκοτώθηκε από βολίδα προσώπου που του είχε στήσει καρτέρι θανάτου σε χωράφι απέναντι από την πολυκατοικία που διέμενε στην Ακρόπολη. Ο Μαυρομιχάλης, είχε βγει στο μπαλκόνι για να μιλήσει στο τηλέφωνο και τότε ο δράστης, πάτησε τη σκανδάλη από απόσταση περίπου 40-50 μέτρων, με το θύμα να πέφτει αιμόφυρτο στο έδαφος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, πρόλαβε να φωνάξει στο δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στο διαμέρισμα του, να πέσει κάτω στο έδαφος για να προστατευτεί.

Η δολοφονία Μαυρομιχάλη, ήταν καλά μελετημένη, αφού ο εκτελεστής πέραν του ότι ήταν «διαβασμένος» της περιοχής, καταστρώνοντας το σχέδιο διαφυγής του, αλλά και το σημείο από το οποίο είχε καλή οπτική γωνία για να χτυπήσει το θύμα, γνώριζε τις κινήσεις ή τις συνήθειες του στόχου και περίμενε να βγει στο μπαλκόνι. Κατά τον ουσιώδη χρόνο, το Αλεξούι δεν είχε φρουρό ασφάλειας, ενώ βγήκε στο μπαλκόνι για να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Είναι για αυτό το λόγο, που η Αστυνομία έβαλε στο κάδρο και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος, ώστε να δει με ποιο ή ποιους είχε τελευταία επικοινωνία, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει πως υπάρχει κάτι επιλήψιμο, ωστόσο οι ανακριτές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να μπορέσουν να αποκλείσουν σενάρια ή το αντίστροφο.

Από εκεί και πέρα, την ώρα που εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, για κατάθεση συνεχίζουν να περνούν διάφορα πρόσωπα, τόσο από το περιβάλλον του Μαυρομιχάλη, ώστε να διαφανεί αν υπήρχαν φόβοι για χτύπημα ή απειλές, όσο και πρόσωπα από την αντίπερα όχθη. Δηλαδή, κλήθηκαν ή θα κληθούν να καταθέσουν άτομα με τα οποία υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμοί, τόσο από εντός όσο και από εκτός Λευκωσίας. Όπως συμβαίνει και στην διερεύνηση για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, για την οποία λήφθηκαν και λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, εντός και εκτός Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν το έκτο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη-Νο1 στόχος

Από την πόρτα του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν περάσει πέραν των είκοσι προσώπων, μεταξύ αυτών και από το περιβάλλον του Καλογερόπουλου, ώστε να διαφανεί κατά πόσο ο τον τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές για τη ζωή του, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε, αφού ουδείς ανέφερε πως το θύμα είχε εκφράσει οποιεσδήποτε ανησυχίες ή φόβο.

Παράλληλα, οι ανακριτές έριξαν μεγάλο βάρος στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν από διάφορα σημεία της διαδρομής των εκτελεστών, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι δύο μασκοφόροι, η φωτογραφία των οποίων δόθηκε στη δημοσιότητα.

11111.width-800

Πρόκειται για φωτογραφία που λήφθηκε από τα δεκάδες κυκλώματα παρακολούθησης που συλλέχθηκαν από τις Αρχές, με τους ανακριτές να είναι βέβαιοι πως πρόκειται για τους δύο δράστες, αφού καταγράφηκε μέχρι ενός σημείου, η διαδρομή που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φωτογραφία που λήφθηκε στον αυτοκινητόδρομο κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποίησαν και το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλοπιμαίο.

Παράλληλα, οι ανακριτές στη βάση πληροφοριών που έχουν, καταβάλλουν προσπάθειες να εξακριβώσουν το μοντέλο της μοτοσικλέτας στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ξεψαχνίζοντας τη λίστα καταγγελιών για κλοπές το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης και μαρτυρίες που δόθηκαν για την μάρκα και τον τύπο της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει τη διαδρομή των δολοφόνων του Καλογερόπουλου η Αστυνομία-Στο επίκεντρο κλειστά κυκλώματα και μαρτυρίες

Δειτε Επισης

Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό