Ήταν το έκτο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη-Νο1 στόχος

Νούμερο ένα στόχο αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Τρίτης από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή, που του έστησε καρτέρι από σημείο απέναντι από την πολυκατοικία που διέμενε στο Στρόβολο, αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου που έφερε το όνομα του.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαυρομιχάλης, γνωστός ως Αλεξούι, βρέθηκε στο στόχαστρο. Αντιθέτως, λόγω της δυναμικής που απέκτησε με το πέρασμα των χρόνων, άνοιξε λογαριασμούς και απέκτησε εχθρούς που ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση, ενώ θεωρείτο βαρυσήμαντο πρόσωπο, τόσο για άτομα της νύχτας όσο και για την Αστυνομία.

Σε βάρος του Μαυρομιχάλη, έχουν καταγραφεί μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, με την αρχή να γίνεται το 2004, ενώ η τελευταία, πριν την δολοφονία του, τον Φεβρουάριο του 2015, ήταν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν κατά της οικίας του ρουκέτα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο φρουρός του. Ωστόσο, πέραν των εγκληματικών ενεργειών, συχνά πυκνά, προειδοποιείτο πως ενδεχομένως να αποτελούσε στόχο.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στο 2004, δυο Ελλαδίτες εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από κατάστημα ελαστικών. Ο ένας εκ των δυο εκτελεστών, είχε πατήσει την σκανδάλη από απόσταση περίπου ενάμιση μέτρου, εντούτοις το πιστόλι πιάστηκε στη φόδρα του μπουφάν που είχε τυλιγμένο μέσα και ως εκ τούτου το σχέδιο δολοφονίας απέτυχε.

Την επόμενη ημέρα, οι δυο εκτελεστές βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο, προκειμένου να προσπαθήσουν ξανά να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Ωστόσο, συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οι δυο κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες του Αντώνη Φανιέρου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2006, ένα θανατηφόρο με θύμα 39χρονο ντελιβερά, έμελλε να αποκαλύψει άλλο ένα σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του.

Ο 39χρονος είχε στην κατοχή του ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχε ένα έμφορτο πιστόλι, τύπου Taurus Brazil, αριθμό φυσιγγίων και αριθμό κινητών τηλεφώνων. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για το ποιος ήταν ο 39χρονος.

Ο βαλλιστικός έλεγχος στο έμφορτο πιστόλι ταυτοποιήθηκε με κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου των Κλέωνα Παπαδόπουλου και Χρίστου Λεβεντόπουλου, που διαπράχθηκε στις 11 Ιουλίου 2007. Οι δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστου, στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου στον παραλιακό της Λεμεσού. Η Αστυνομία θεώρησε ότι εξιχνίασε το φόνο και στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 39χρονος ήταν επαγγελματίας εκτελεστής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 39χρονος στη Λεμεσό, η Αστυνομία εντόπισε δύο αυτόματα πυροβόλα όπλα, ένα πιστόλι τύπου Zastava, αριθμό σιγαστήρων, γεμιστήρων, φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, κινητών τηλεφώνων, καρτών κινητής τηλεφωνίας και ποσότητα ναρκωτικών. Εντόπισε επίσης φωτογραφίες με πρόσωπα, που όπως εκτιμήθηκε τότε από την Αστυνομία, θα αποτελούσαν στόχο του και επρόκειτο για επαγγελματία εκτελεστή. Στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν και χάρτες καθώς και σχέδια διαδρομών.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα του θανατηφόρου δυστυχήματος, διατηρούσε διαμερίσματα, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα. Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα στη Λευκωσία εντοπίστηκε επίσης αθλητική τσάντα η οποία περιείχε ένα αυτόματο όπλο τύπου Uzi, γεμιστήρα και αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Εντοπίστηκε επίσης φωτογραφία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος, όπως λέχθηκε τότε, ήταν ο επόμενος στόχος.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2008, σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη καταγράφεται ακόμη μια εγκληματική ενέργεια. Το Αλεξούι βρισκόταν στο σωματείο Διγενή Μόρφου στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, όπου εκείνο το βράδυ διεξαγόταν ο αγώνας για το Champions League Ανόρθωση-Ίντερ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Μαυρομιχάλης και άλλα πέντε άτομα, εξήλθαν από το σωματείο. Εκείνη την στιγμή, οι δολοφόνοι που του είχαν στήσει καρτέρι, έριξαν εναντίον του ριπή, απέναντι από το κοιμητήριο, πετυχαίνοντας τον στόχο ωστόσο στο πόδι, ενώ τραυματίστηκε και ένας φίλος του.

Το 2015, ήταν η χρονιά που εκτοξεύθηκε κατά της οικίας του η ρουκέτα, ωστόσο ένα χρόνο μετά, το 2016, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ξένων εκτελεστών, και συγκεκριμένα Σέρβων, που έφθασαν στην Κύπρο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κατόπιν συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε ενώπιον της η Ιντερπόλ από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, σήμανε συναγερμό στις Αρχές της Κύπρου, δίνοντας μάλιστα ονόματα εμπλεκόμενων προσώπων, αριθμούς εγγραφής οχημάτων, καθώς και ώρες αφίξεων εκτελεστών. Επίσης, η Ιντερπόλ έδωσε μέχρι και το σχέδιο δράσης των εκτελεστών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «δύσκολο στόχο αλλά εφικτό», καθώς και ακριβείς συνομιλίες μεταξύ του καθοδηγητή από την Κύπρο με τον ένα εκ των εκτελεστών.

Πέραν του Μαυρομιχάλη, στόχο αποτελούσαν και δύο φίλοι του, ωστόσο λόγω διαρροών που έγιναν από πλευράς Αστυνομίας προς τον υπόκοσμο, σε συνδυασμό με την γκάφα αστυνομικού που τηλεφώνησε κατά λάθος στον πληρωμένο δολοφόνο, το στρατόπεδο των εκτελεστών άλλαξε στο παρά πέντε το σχέδιο του και έτσι οι δολοφόνοι αποχώρησαν χωρίς αποτέλεσμα. Εντούτοις, όταν αφίχθηκαν την πρώτη φορά στην Κύπρο οι Σέρβοι εκτελεστές, επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Μαυρομιχάλη έξω από καφετέρια στη Λευκωσία, χωρίς να τα καταφέρουν.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία από την σύγχρονη εγκληματικότητα, δεν καταγράφηκαν τόσες απόπειρες φόνους ή σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος άλλου προσώπου που είχε ή έχει ανάλογες επαγγελματικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διατηρούσαν φιλικές σχέσεις Αλεξούι και Καλογερόπουλος-Το modus operandi των δολοφόνων στο επίκεντρο

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος