Ψάχνει τη διαδρομή των δολοφόνων του Καλογερόπουλου η Αστυνομία-Στο επίκεντρο κλειστά κυκλώματα και μαρτυρίες

Τη βεβαιότητα των αστυνομικών Αρχών ότι η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, καταγράφει τους δράστες της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου, εξέφρασε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ο οποίος δεν απέκλεισε συσχετισμό της υπόθεσης με την προχθεσινή δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ενώ ειδική ομάδα έχει αναλάβει να εντοπίσει, να παραλάβει και να αναλύσει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, σε μια μεγάλη ακτίνα και σε χρονικό διάστημα πριν αλλά και μετά τη διάπραξη της δολοφονίας του 55χρονου Καλογερόπουλου.

«Μετά από αξιολόγηση και μελέτη αυτών των κλειστών κυκλωμάτων είχαν εντοπιστεί οι δυο ύποπτοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη σκηνή με μοτοσικλέτα, αμέσως μετά τον εμπρησμό (του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν κατά τη δολοφονία Καλογερόπουλου)», είπε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία «σε μια προσπάθεια να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία και ζητούμε και την βοήθεια του κοινού, ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στους δράστες».

Ήδη, συνέχισε, κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στο ΤΑΕ Λεμεσού έχουν αξιολογηθεί, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε,  ενώ λαμβάνονται συνεχώς στοιχεία, που αναλόγως αξιολογούνται. Υπέδειξε ότι «εξετάζουμε όλες τις πιθανές διαδρομές και έχουν παραληφθεί και παραλαμβάνονται πολλά κλειστά κυκλώματα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί η ακριβής διαδρομή που ακολούθησαν».

Σε ερώτηση αν έχει ξεκαθαρίσει το μοντέλο της μοτοσικλέτας στο οποίο επιβαίνουν οι δυο ύποπτοι, ο κ. Κυριάκου είπε πως «γίνονται εξετάσεις και σε αυτή την κατεύθυνση, αφού έχουμε την φωτογραφία που φαίνεται η μοτοσικλέτα. Υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για την μάρκα και τον τύπο της μοτοσικλέτας, προσπαθούμε να δούμε όλες τις καταγγελίες για κλοπές (μοτοσικλετών)».

Σημείωσε την ίδια ώρα ότι το ανακριτικό έργο είναι πάρα πολύ μεγάλο και χρειάζεται χρόνος, «όμως οι ανακριτές συνεχώς και για πολλές ώρες ασχολούνται με αυτό το θέμα, στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε όσες περισσότερες μαρτυρίες μπορούμε για να διαλευκάνουμε την υπόθεση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «υπάρχουν αστυνομικοί που ασχολούνται μόνο με τον εντοπισμό, παραλαβή και αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων» και τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλο όγκο υλικού, αφού γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Όσον αφορά στα κίνητρα τους, ο κ. Κυριάκου είπε πως δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει και οι εξετάσεις γίνονται σε αρκετές κατευθύνσεις. «Μελετούμε παλιές πληροφορίες, παλιούς φακέλους, έχουμε δει αρκετά πρόσωπα, έχουν κληθεί πρόσωπα του περιβάλλοντος αλλά και εκτός του περιβάλλοντος του, τόσο στη Λεμεσό όσο και σε άλλες επαρχίες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η δολοφονία Θανάση Καλογερόπουλου σχετίζεται με τον φόνο Αλέξη Μαυρομιχάλη, που ακολούθησε την επόμενη μέρα, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού απάντησε πως «αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο μελετάται, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Προφυλακιστέος ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος-Πάνω από 1,1 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή από τα έσοδα της Μονής
«Χάραξαν το αυτοκίνητό της, θανάτωσαν το κατοικίδιό της»-Νέες αποκαλύψεις για τον εφιάλτη της τρανς
Τα ρίχνει στον Νεκτάριο ο τεχνικός των CCTV της Μονής-Όσα ισχυρίζεται για ήχο και διαγραφή δεδομένων
Γιώργος Σαββίδης: Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται ούτε με όρους λαϊκισμού ούτε με βάση επιθυμίες τρίτων
Αναζητείται άντρας για υπόθεση πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας τον Ιανουάριο
Η Αστυνομία καταζητεί δύο Ιρανούς για λαθρεμπόριο μεταναστών-Παρουσιάζεται ως Τ/κ ο άντρας
Γ. Εισαγγελέας: Tην επόμενη εβδομάδα σύσκεψη ερευνητικών ομάδων για την υπόθεση Αββακούμ
Από κρανιοεγκεφαλική κάκωση ο θάνατος της άτυχης 47χρονης που έσβησε στην άσφαλτο
Μαρτύρησαν τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο οι πιστοί-Αποκαλύψεις για ταρίφες για εικόνες, πολυέλαιο και λειψανοθήκη
Συνελήφθη ο μοναχός Νεκτάριος για την έρευνα στη Μονή-Τώρα ενώπιον Δικαστηρίου