Η δολοφονία Μαυρομιχάλη, η τρίτη στη σειρά με την ίδια φιλοσοφία-Στο κάδρο πιθανή κοινοπραξία εχθρών των δύο θυμάτων

Δεδομένου πως το modus operandi των δύο δολοφονιών του Θανάση Καλογερόπουλου και Αλέξη Μαυρομιχάλη συνάδει, οι Αρχές βλέπουν διασύνδεση των δύο εγκλημάτων και ως εκ τούτου ψάχνουν τους κοινούς παρονομαστές των δύο εγκλημάτων και ευρύτερα των κινήτρων των ηθικών αυτουργών.

Όπως έγραψε ο REPORTER, πρόκειται για δύο πρόσωπα που είχαν φιλικές σχέσεις, συνεπώς απορρίφθηκε εξ αρχής το σενάριο να επρόκειτο για αντίποινα μεταξύ των δύο στρατοπέδων. Από την άλλη, το γεγονός ότι ο εκτελεστής του Μαυρομιχάλη έδρασε 37 ώρες μετά από τους εκτελεστές του Καλογερόπουλου, έδειξε πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και προσχεδιασμένο εδώ και καιρό, αφού ο δράστης, είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις του Αλέξη Μαυρομιχάλη, βρήκε το σημείο που θα έστηνε καρτέρι και ανέμενε την κατάλληλη στιγμή για να πατήσει τη σκανδάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύκλος καταθέσεων για τη δολοφονία Αλέξη, ψάχνουν τους μασκοφόρους της μοτοσικλέτας για Καλογερόπουλο

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες στράφηκαν στα ανοικτά μέτωπα που είχαν τα δύο πρόσωπα, τα οποία εντωμεταξύ θεωρούνταν υπ΄ αριθμόν ένα στις επαρχίες τους. Στον κάδρο των ανακριτών μπήκαν και παλιά εγκλήματα, τα οποία διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, που παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Συγκεκριμένα, προηγήθηκαν 16 δολοφονίες πριν τη διάπραξη των δύο τελευταίων και από αυτές εξιχνιάστηκαν εν μέρη οι δύο, χωρίς όμως να εντοπίζονται οι ηθικοί αυτουργοί. Μπορεί η δολοφονία Καλογερόπουλου να θεωρείτο πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα, ως προς την ώρα και τον τρόπο που ενήργησαν οι δράστες, δηλαδή μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών και πρωί πρωί, ωστόσο σε ότι αφορά την ουσία των χαρακτηριστικών της, θα μπορούσε να πει κάποιος πως δεν διαφέρει με άλλα ανάλογα εγκλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θολό σκηνικό για τις πληρOFFορίες της Αστυνομίας με φόντο τις δύο δολοφονίες

Για παράδειγμα η χρήση όπλου τύπου καλάσνικοφ, χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες. Ωστόσο από την άλλη η δολοφονία του Μαυρομιχάλη χαρακτηρίζεται πιο σπάνια περίπτωση. Δηλαδή ο δράστης χτύπησε από απόσταση περίπου 40 με 50 μέτρων, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για ελεύθερο σκοπευτή. Πάντως αρμόδια πηγή, θέλησε να διευκρινίσει πως η απόσταση δεν ήταν τόσο μεγάλη, που απαραίτητά η βολή θα έπρεπε να γίνει από ελεύθερο σκοπευτή. Το ιδιαίτερο στη δολοφονία του Μαυρομιχάλη, ο άριστος εκτελεστής, με μόνο μια βολή πέτυχε το θύμα σε σημείο που επέφερε τον θάνατό του.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, στη σύγχρονη εγκληματικότητα, στην Κύπρο υπήρχε μόνο μια δολοφονία που μπορεί μετά βεβαιότητας να αποδοθεί σε άριστο ελεύθερο σκοπευτή. Αυτή του Γιώργου Γεωργίου άλλου Τσικίτο, που διαπράχθηκε το 2016 και ο εκτελεστής πάτησε τη σκανδάλη από απέναντι χωράφι από την οικία του και από απόσταση περίπου 100 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τάραξαν τα νερά οι δολοφονίες Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου-Σημείο καμπής οι δύο εκτελέσεις

Από εκεί και πέρα στην εξίσωση μπαίνει και η δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου το 2017, στη Γεράσα όπου ο εκτελεστής περίμενε κρυμμένος σε κοίτη ποταμού. Όταν ο Ροδοθέου που βρισκόταν στην οικία με φιλικά του πρόσωπα, σηκώθηκε για να πάει στην κουζίνα, περνώντας μπροστά από το παράθυρο, δέχθηκε τη σφαίρα από το όπλο του εκτελεστή, από απόσταση περίπου 50 μέτρων, με τη σφαίρα να τον τραυματίζει στην κοιλιακή χώρα.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης θεωρείτο δύσκολος στόχος, αφού πάντα συνοδευόταν από πολλά πρόσωπα και στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν πέντε διαδοχικές προσπάθειες για να βγει από τη μέση και ως εκ τούτου, ενδεχομένως αυτός ήταν και ο λόγος που ακολουθήθηκε διαφορετική τακτική από ότι στη δολοφονία Καλογερόπουλου, ο οποίος παρά τις παραινέσεις φίλων του, προτιμούσε να κυκλοφορεί μόνος χωρίς καμία προστασία.

Στην περίπτωση του Μαυρομιχάλη ο δράστης πάτησε τη σκανδάλη από απόστασή 40 με 50 μέτρων και βρισκόταν πίσω από δέντρο σε απέναντι χωράφι από την πολυκατοικία που διέμενε το θύμα. Πρόκειται για μια πυκνωκατοικημένη περιοχή με αρκετές πολυκατοικίες και το χωράφι που βρισκόταν ο δράστης, γειτνιάζει με διάφορα υποστατικά. Ως εκ τούτου, είτε ο δράστης έστησε καρτέρι και βρισκόταν σε αναμονή μέχρι να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να ανοίξει πυρ ή δεν αποκλείεται να υπήρχε δεύτερο πρόσωπο σε άλλο σημείο που παρακολουθούσε και όταν είδε τον Μαυρομιχάλη να βγαίνει στο μπαλκόνι, έδωσε σήμα στον εκτελεστή, ο οποίος δεν μπορούσε να παραμένει για ώρα εκτεθειμένος στο σημείο από το οποίο τελικά πυροβόλησε.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δύο πρόσωπα δραστηριοποιούνταν σε διαφορετικές επαρχίες, η Αστυνομία επιχειρεί να βρει τους κοινούς παρονομαστές, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για ένα ηθικό αυτουργό αλλά για ενός είδος συνεργασίας μεταξύ εχθρών των δύο θυμάτων, που ήθελαν να τους βγάλουν από τη μέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες