Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «Σταυραετός 2022» από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων

Με αθρόα συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος η Τακτική Άσκηση μετά Στρατευμάτων («ΤΑΜΣ») «Σταυραετός 2022», η οποία διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων προς τιμή του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και όλων των πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδας. 

Επιπλέον, η φετινή άσκηση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δεκανέα ΣΥΟΠ (ΚΔ), Γιαννιού Παναγιώτη, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, τον Ιούνιο 2022. Η άσκηση έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή Σταυροβουνίου, μεταξύ 14-16 Οκτωβρίου 2022, και σε αυτή συμμετείχαν περίπολα μάχης αποτελούμενα από οκτώ μέλη. 

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι η συντήρηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, αλλά και η επιμόρφωση σε νέα αντικείμενα μάχης. Επιπλέον, η δραστηριότητα αυτή συμβάλλει στη διατήρηση και επαύξηση του ηθικού και της αγωνιστικότητας, στοιχεία που διέπουν διαχρονικά τις Δυνάμεις Καταδρομών.

Μεταξύ άλλων, η άσκηση διελάμβανε την κατασκευή αμμοδόχου/έκδοση διαταγής μάχης, εγκαθίδρυση παρατηρητηρίου για παρατήρηση κύριας οδικής αρτηρίας, αναγνώριση εχθρικών οπλικών συστημάτων, ενέδρα κατά φάλαγγας εχθρικών οχημάτων, αποστολή σε περιβάλλον ραδιοβιοχημικού (ΡΒΧ) πολέμου, παροχή πρώτων βοηθειών μάχης και επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες επέδειξαν υψηλό πνεύμα μονάδος, εκπαιδεύτηκαν με σοβαρότητα και μεγάλη διάθεση, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή τους στο υπέρτατο καθήκον⋅ τον αγώνα για ελευθερία της Πατρίδας.

 

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO