Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας, που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες και τη διατήρηση της υγείας τους ανέφερε o Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, σε χαιρετισμό του, το Σάββατο, στο 18ο Συνέδριο Νευρολογίας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

Υπογράμμισε πως "στη χώρα μας έχουμε υψηλό επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών και το οφείλουμε στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης των γιατρών και των άλλων λειτουργών υγείας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των μεγάλων επενδύσεων από το κράτος και την ιδιωτική πρωτοβουλία".

Το συνέδριο διοργάνωσε η εταιρεία Νευρολογίας Κύπρου και, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, "αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους επιστημονικούς θεσμούς στον ιατρικό χώρο και αναμφισβήτητα τη σημαντικότερη εκδήλωση στον τομέα της Νευρολογίας, στη χώρα μας".

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε, ακόμη, πως "το συνέδριο αποτελεί ένα πεδίο συνάντησης διακεκριμένων νευρολόγων από την Κύπρο και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα επίκαιρα θέματα της νευρολογίας που τους απασχολούν αλλά και να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου διαλέξεις με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη νευρολογία".  

Σημείωσε πως "πρωταρχικός στόχος του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και ενημέρωση όλων των νευρολόγων αλλά και των ιατρών άλλων ειδικοτήτων καθώς και των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των νευρολογικών παθήσεων στη σύγχρονη εποχή".  

Ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως "η σωστή πληροφόρηση για την κατάσταση και τις συνέπειες των νευρολογικών παθήσεων είναι άκρως σημαντική και ενδιαφέρει όχι μόνο τους νευρολόγους  αλλά και τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, τους λειτουργούς υγείας και τους ασθενείς, διότι τα νευρολογικά νοσήματα αποτελούν έναν από τους σημαντικούς παραγοντες θνησιμότητας και αναπηρίας".

Σημείωσε πως "η θεματολογία του σημερινού συνεδρίου είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή, και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σημερινής εποχής. Αποτελεί πεδίο ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης", πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Υγείας, σημείωσε, "στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας  που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες και τη διατήρηση της υγείας τους. Η στήριξη του θα είναι διαχρονική και πολύ-επίπεδη", ανέφερε.

Επεσήμανε πως "για ένα σύγχρονο κράτος, η υγεία, ο τρόπος διαχείρισής της, αλλά και το επίπεδο της σχέσης των πολιτών με αυτήν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος".

Ο κ. Δαμιανός εξέφρασε την ελπίδα ότι " οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων θα οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της υγείας και της πρόληψης των νευρολογικών παθήσεων".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στη Λευκωσία, ξέσπασε φωτιά και στον Φαρμακά-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα
Σοκαριστικές μαρτυρίες για το μέλλον των γυναικών που τα έβαλαν με τους Ταλιμπάν
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου