ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας

Δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμη οι συνεχείς προσπάθειες σύνδεσης, μέσω γέφυρας, δύο περιοχών της βιοτεχνικής περιοχής Μεσόγης και της βιομηχανικής ζώνης Τρεμιθούσας, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντας υποβολής προσφοράς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μάης ανέφερε πως το έργο θα συμβάλει τα μέγιστα στο να συνδεθούν οι δύο περιοχές για διευκόλυνση της διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει το ΕΒΕ Πάφου, για προώθηση του έργου αυτού, αφού έχει προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός από τον Κλάδο Προσφορών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, δυστυχώς αυτό δεν έχει τελεσφορήσει, καθώς δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, είπε ο κ. Μάης.

Ανέφερε πως το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας στη βάση αναθεωρημένου σχεδιασμού που περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, βαθιές θεμελιώσεις με πασσάλους οπλισμένου σκυροδέματος, ενίσχυση, σύνδεση και ολοκλήρωση των μεσοβάθρων (μέρος τους έχει κατασκευαστεί προγενέστερα), κατασκευή ακροβάθρων, φορέα καταστρώματος από προκατασκευασμένους δοκούς και επί τόπου χυτό οπλισμένο σκυρόδεμα καθώς και άλλες εργασίες.

Ο κ. Μάης εξέφρασε τον προβληματισμό του που δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά. Ως ΕΒΕ Πάφου, τόνισε, ζητήσαμε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να αξιολογηθούν εκ νέου τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάης αναμένουν το συντομότερο δυνατό το έργο να επαναπροκηρυχθεί, ενδεχομένως με κάποιες διαφοροποιήσεις στα έγγραφα διαγωνισμού που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και τους οικονομικούς όρους.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευάλωτες ομάδες οι ασθενείς με θερμοπληξία-Οι συστάσεις των ειδικών
Σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες, ανησυχία για τον κλοιό καύσωνα-Υπό νοσηλεία πέντε άτομα με θερμική εξάντληση
Ανάκληση σοκολάτας από την κυπριακή αγορά για παραβίαση της νομοθεσίας(PICS)
ΑΗΚ: Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας στη χρήση ηλεκτρισμού
Εύσημα της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κύπρο για το μεταναστευτικό-«Εξαιρετικό παράδειγμα»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
Πρόεδρος Γονέων Δημοτικής: Η πάγια θέση είναι να εγκατασταθούν κλιματιστικά για να μην κλείνουμε σχολεία