Αρωματικό ρύζι

Μία συνταγή από την Πίτσα Κάτσιη.

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο και ένα κ.σ. επιπλέων για το σερβίρισμα
  • 2 κ.γλ. σπόρους κύμινo
  • 1 κ.γλ. κανέλα ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 650 γρ. νερό
  • 150 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • καλαθάκι
  • βαθουλή πιατέλα
  • πιρούνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε το καλαθάκι πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 400 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα.

Βήμα 2

Ξεπλύνετε καλά το ρύζι μέχρι το νερό να μην είναι θολό, αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 25 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. βούτυρο, 2 κ.γλ. σπόρους κύμινό, 1 κ.γλ. κανέλα, ½ κ.γλ. πιπέρι και τσιγάρισε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 650 γρ. νερό, 150 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα), 2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας), 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο, το ρύζι που έχετε ξεπλύνει, ανακατέψτε με τη σπάτουλα και ρυθμίστε Βραστήρας ρυζιού, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στο καπάκι του κάδου.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το ρύζι μέσα σε μια βαθουλή πιατέλα και προσθέστε (προαιρετικά) 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεψτε απαλά με ένα πιρούνι, για να αφρατέψει το ρύζι.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο