Κατακτούν τον ουρανό της Κύπρου τα… τουρκικά αστέρια ανήμερα της εισβολής

Με αναβαθμισμένα πανηγύρια αναμένεται να γιορτάσουν αύριο στα κατεχόμενα ακόμα μια επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
 
Για τον σκοπό αυτό τα τούρκικα αστέρια, η αεροβατική ομάδα επίδειξης της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, μια φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και ένα αντιτορπιλικό θα βρίσκονται στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.
 
Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, τα τουρκικά αστέρια (Τurk Yildizlari) θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις στην Κερύνεια αύριο το απόγευμα, ενώ οι  Τούρκοι θα μπορούν να επισκεφτούν τα τουρκικά σκάφη.
 
Μιλώντας στο TVONE ο Χάρης Αντωνιάδης, Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Εναέριας κυκλοφορίας, εξήγησε πως η Τουρκία έχει προχωρήσει σε έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ για τρεις περιοχές. Πρόκειται για περιοχή πάνω από την Κερύνεια με ακτίνα 18 χιλιομέτρων, μια περιοχή πάνω από τη Λευκωσία όπου θα διεξαχθεί η παρέλαση των παράνομων στρατευμάτων καθώς και μια περιοχή πάνω από  το Καραβοστάσι όπου θα γίνει επίδειξη, στον κόλπο της Μόρφου.
 
Πάντως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των αεροσκαφών που θα συμμετέχουν στην επίδειξη αν και δημοσιεύματα από τα κατεχόμενα κάνουν λόγο για αναβαθμισμένη παρουσία.
 
Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία για τις αυριανές υπερπτήσεις τον τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, ο κ. Αντωνιάδης καθησύχασε επισημαίνοντας πως δεν θα επηρεάσουν το πτητικό πρόγραμμα των πολιτικών αεροσκαφών, αφού πρόκειται για περιοχές που δεν χρησιμοποιούνται από τα αεροπλάνα που κατευθύνονται στα νόμιμα αεροδρόμια της χώρας.
 
«Παρακολουθούμε την κατάσταση για να ενημερώνουμε τους πιλότους των πολιτικών αεροσκαφών. Τα μέτρα είναι σε δύο επίπεδα. Η πρόληψη για ενημέρωση του κόσμου και το δεύτερο το τακτικό δηλαδή τι θα κάνει ο ελεγκτής όταν δει στην οθόνη του το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος.  Θα είναι μια δύσκολη μέρα που ξέρουμε πως θα τη χειριστούμε», κατέληξε ο κ. Αντωνιάδης.
 

Δειτε Επισης

Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»