Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας κατέβηκαν απόψε 30 Τουρκοκυπριακές οργανώσεις, συντεχνίες και πολιτικά κόμματα ενώνοντας τις φωνές τους εναντίον της οικονομικής κρίσης, της διαφθοράς και της έλλειψης κράτους δικαίου στα κατεχόμενα. 

Εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας και ξεκίνησαν πορεία προς το κτίριο της «βουλής», φωνάζοντας το σύνθημα «Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο». Οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά και από την πύλη του «προεδρικού». Στην πύλη του «προεδρικού» ακούστηκαν σλόγκαν διαμαρτυρίας κατά της «κυβέρνησης». 

Οι διαδηλωτές άνοιξαν επίσης, ένα πανό με το σύνθημα «Η Υπόθεση του Ξενοδοχείου Ισίας είναι Υπόθεση Όλων Μας», εκφράζοντας την υποστήριξή τους για τις οικογένειες των θυμάτων που σήμερα παρακολούθησαν τη νέα ακρόαση της δίκης στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, αντηχούσαν συνθήματα κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα.

Σε ομιλία που διάβασε ο πρόεδρος του τ/κ «συλλόγου ιατρών», Τζεμάλ Μερτ, εκφράστηκε η οργή των Τ/κ για τις παρανομίες και την έλλειψη δικαιοσύνης στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι κυβερνώντες έχουν δημιουργήσει ένα διεφθαρμένο καθεστώς. Ο λαός φτωχαίνει, οι φυσικοί πόροι λεηλατούνται, οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπονται. Ο κοσμικός χαρακτήρας, οι ελευθερίες και η δημοκρατία καταστρέφονται, ανέφερε. Επανέλαβε επίσης, το αίτημα για ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές ζήτησαν «λογοδοσία από όσους παραβιάζουν το σύνταγμα και τους νόμους», μέτρα για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, και την επανέναρξη των συνομιλιών για ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό.  

Πολυάριθμες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης