Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης

Με υψηλούς προσκεκλημένους από χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ μαζί με την Κύπρο το 2004 και παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλας Κυριακίδου, πραγματοποιείται την Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, ειδική συνεδρίαση για τα 20χρονα της ένταξης.

Η ειδική συνεδρίαση θα αρχίσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 11. Μισή ώρα αργότερα θα διεξαχθεί ειδική εκδήλωση στο κτίριο του ΘΟΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Βουλή το παρών τους θα δώσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το Διπλωματικό Σώμα και άλλοι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας.

Θα απευθυνθεί στο Σώμα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και μετά οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και οι ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Τη σύνοδο της Ολομέλειας θα παρακολουθήσουν ως προσκεκλημένοι της Προέδρου της Βουλής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας Δρ Angelo Farrugia, ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας Radvilė Morkūnaitė- Mikulėnienė και ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σλοβενίας Danijel Krivec.

Μετά τη συνεδρίαση της Βουλής θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στον ΘΟΚ όπου και εκεί θα μιλήσει η Επίτροπος Κυριακίδου και θα παρευρεθούν όλοι οι προσκεκλημένοι της Προέδρου της Βουλής.

Οι ξένοι αξιωματούχοι, πριν την Ολομέλεια, θα περιηγηθούν κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, από την Πρόεδρο της Βουλής. Μετά θα μεταβούν στη Βουλή για την ειδική συνεδρίαση, κατόπιν στο ΘΟΚ για την εκδήλωση, ενώ το απόγευμα αναμένεται να επιστρέψουν στη Βουλή για να υπογράψουν το βιβλίο επισκεπτών.

Η εκδήλωση στον ΘΟΚ θα ξεκινήσει με προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τα «20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ». Μετά την ομιλία της κ. Δημητρίου θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Α΄ Αντίπροεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Πλακιωτάκη και την Επίτροπο Κυριακίδου.

Ακολούθως θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Συλλογικά επιτεύγματα, κοινές προκλήσεις και μελλοντική πορεία ως κράτη μέλη της ΕΕ – Ο ρόλος των κοινοβουλίων» με ομιλητές την Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους προσκεκλημένους από τα Κοινοβούλια χωρών που εντάχθηκαν με την Κύπρο στην ΕΕ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τελετή βράβευσης μαθητών και μαθητριών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών στον διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα «20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»