Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)

Παρουσιάστηκε στο κυβερνητικό τυπογραφείο το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ένα δηλαδή από τα πολλά ψηφοδέλτια που θα λάβουν οι ψηφοφόροι για να αναδείξουν τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές.

Στο ψηφοδέλτιο μήκους 70 εκατοστών, θα βρίσκονται τα ονόματα 63 υποψηφίων, εκ των οποίων οι 61 διεκδικούν εκλογή μέσα από κομματικούς συνδυασμούς και οι άλλοι δύο ως ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι. Ανάμεσα στους υποψηφίους/ες περιλαμβάνονται και τρεις Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας. Τα 45 άτομα ή ποσοστό 71% είναι άνδρες, ενώ τα 18 άτομα ή ποσοστό 29% είναι γυναίκες.

87234

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου

Το προσχέδιο του ψηφοδελτίου παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους των υποψηφίων και ακολούθως δόθηκαν οδηγίες στο κυβερνητικό τυπογραφείο να οριστικοποιηθεί και να ξεκινήσει η εκτύπωση. Tα ψηφοδέλτια εκτυπώνονται σε χαρτί ασφαλείας και περιέχουν σε χωριστή στήλη τους συνδυασμούς και τους μεμονωμένους υποψήφιους.

87232

Η σειρά των κομμάτων στο ψηφοδέλτιο είναι ΑΚΕΛ, Βολτ, ΔΗΠΑ, ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, Ενεργοί Πολίτες-ΚΕΚΚ, Κίνημα Εθνικής Δράσης, Κίνημα Οικολόγων, Κόμμα για τα Ζώα Νίκη, ενώ οι ανεξάρητοι υποψήφιοι είναι στην τελευταία στήλη. Πρόκειται για τον Φειδία Παναγιώτου και τον Ανδρόνικο Ζερβίδη.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ερχόμενη εβδομάδα, με την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τους κοινοτάρχες και τα κοινοτικά συμβούλια, θα αρχίζει και η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για τους προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τους κοινοτάρχες και τα κοινοτικά συμβούλια.

87229

Τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών θα είναι χρώματος μπλε. Τα ψηφοδέλτια για τις Προεδρίες των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης θα είναι μωβ. Με κίτρινο ψηφοδέλτιο θα επιλέγουμε τους δήμαρχους και με καφέ τους αντιδήμαρχους. Το πιο παραδοσιακό λευκό ψηφοδέλτιο, σε αυτές τις εκλογές θα εκλέγει δημοτικούς συμβούλους, ενώ τα μέλη των Σχολικών Εφορειών θα ψηφίζονται με τα πράσινα ψηφοδέλτια. Για τους κοινοτάρχες τα ψηφοδέλτια θα είναι χρώματος πορτοκαλί και για τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων θα είναι γκρίζα.

ScreenHunter 1728

87253

87235

87249

Δειτε Επισης

Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»