Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα

Βίντεο με τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε πολυσύχναστο δρόμο στην Ανθούπολη, το οποίο καταγράφει καρέ καρέ τον τρόπο δράσης των δραστών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο REPORTER.

Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο μοτοσικλέτες να κινούνται στον δρόμο από την περιοχή της Ανθούπολης προς τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης. Σε κάποια στιγμή, οι δύο δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, φαίνεται να πλησιάζουν από τα αριστερά το θύμα της απόπειρας δολοφονίας, το οποίο επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μεγαλύτερου κυβισμού.

Για μερικά δευτερόλεπτα, οι δύο μοτοσικλέτες, κινούνται παράλληλα. Ο συνεπιβάτης του λευκού σκούτερ, σε κάποια στιγμή ανοίγει πυρ και πυροβολεί με πιστόλι, όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις τρεις φορές, εκ των οποίων η μια σφαίρα τον έπληξε στον λαιμό. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο που αποκαλύπτει ο REPORTER, ακριβώς πίσω από τη μηχανή, υπήρχε αυτοκίνητο πολίτη, ο οποίος ήταν μάρτυρας, ενώ αναγκάσθηκε να φρενάρει απότομα για να αποφύγει τη σύγκρουση με τη μηχανή μεγάλου κυβισμού του θύματος. Επίσης, από το βίντεο διακρίνονται να ακολουθούν άλλα οχήματα, ενώ και κίνηση οχημάτων και από το αντίθετο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται, πως αυτή δεν είναι η πρώτη εγκληματική ενέργεια που διαπράττεται σε πολυσύχναστο δρόμο και ενώ λαμβάνονται αυξημένα μέτρα από πλευράς Αστυνομίας, αφού πρόσφατα διαπράχθηκε το απόγευμα απόπειρα φόνου στην λεωφόρος Λάρνακος, ενώ προηγήθηκαν οι δύο δολοφονίες, Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου, νωρίς το βράδυ και το πρωί, αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν ρίψεις πυροβολισμών με το πρώτο φως της ημέρας ή ακόμα και εμπρησμοί αργά το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σε ότι αφορά το μέτωπο των ερευνών, αυτές στρέφονται σε διάφορες υποθέσεις που απασχόλησαν στο πρόσφατο παρελθόν την Αστυνομία.

Πέραν των δύο εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Λευκωσία και για τα οποία συνελήφθησαν δύο φιλικά πρόσωπα του 34χρονου, εκ των οποίων τον ένα επισκέφθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας, με τους δράστες να του στήνουν καρτέρι κατά την αποχώρηση του, στην εξίσωση βρίσκονται και άλλες υποθέσεις, τις οποίες άνοιξε η Αστυνομία, ώστε να ανακρίνει πρόσωπα με τα οποία το θύμα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Μεταξύ αυτών των υποθέσεων, βρίσκεται και η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε πριν περίπου ένα μήνα σε καλοκαιρινό μαγαζί στον Πρωταρά, για την οποία η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από αρμόδια πηγή, ο 34χρονος είχε κληθεί επίσης για κατάθεση.

Δεδομένου πως ο 34χρονος είχε διάφορα ανοιχτά μέτωπα, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε διάφορες κατευθύνσεις, αν και σε ότι αφορά τα κίνητρα, οι ανακριτές θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ προσώπων της νύχτας, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες και γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το θύμα και τις ενέργειες του, καθώς και απειλές που εκτοξεύθηκαν.

Ήδη για κατάθεση έχουν κληθεί διάφορα πρόσωπα, τόσο από την Λευκωσία όσο και από την Αγία Νάπα, ώστε να εξεταστεί το άλλοθι τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία στα χέρια των ανακριτών που οδηγούν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το θύμα βρίσκεται μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα σε κατηγορητήριο για υπόθεση που αφορά ξυλοδαρμό σε νυχτερινό μαγαζί στην Αγία Νάπα, η οποία εκδικάζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου και ο 34χρονος βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους, ενώ βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

Ο 34χρονος, στο παρελθόν άνηκε στον ομάδα του Αλέξη Μαυρομιχάλη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με την υπόθεση να παραμένει ανεξιχνίαστη, ενώ δεδομένου πως διαφοροποιήθηκαν καταστάσεις, η Αστυνομία γυρίζει τον χρόνο πίσω, σε μια προσπάθεια να πιάσει τα πράγματα από την αρχή και να εξεταστεί τα μέτωπα που άνοιξε ή ανοίχτηκαν με το θύμα της ενέδρας.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των ανακριτών επικεντρώνεται και στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ έχει σκιαγραφηθεί ο τρόπος δράσης των δραστών. Όπως τελικά προκύπτει, οι δράστες δεν ήταν σταθμευμένοι στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, όπως λέχθηκε αρχικά, αλλά πήγαιναν πλάι πλάι με την μοτοσικλέτα του θύματος και σε χαμηλή ταχύτητα. Σε κάποια στιγμή, ο ένας εκ των δύο ανέσυρε πιστόλι και πυροβόλησε το θύμα τρεις φορές. Μάλιστα, διερευνάται κατά πόσο δράστες και θύμα γνωρίζονταν, ενώ γίνονται εξετάσεις σε μια προσπάθεια να διαφανεί πώς γνώριζαν τις κινήσεις του 34χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου