Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε ώρα αιχμής και σε πολυσύχναστο δρόμο στην Ανθούπολη, με θύμα 34χρονο, ο οποίος δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, εκ των οποίων η μια στο λαιμό και οι άλλες στα πλευρά, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Πρόκειται για πρόσωπο καλά γνωστό στην Αστυνομία, ο οποίος στο παρελθόν άνηκε στην ομάδα του Αλέξη Μαυρομιχάλη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, εξού και οι έρευνες της Αστυνομίας γυρίζουν τον χρόνο πίσω, ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτει οποιαδήποτε σύνδεση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και να εξεταστούν διάφορες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα

Ωστόσο την ίδια ώρα, οι έρευνες στρέφονται και προς άλλες κατευθύνσεις, δεδομένου πως ο 34χρονος, με έντονη δραστηριότητα στη νύχτα, είχε ανοίξει τους τελευταίους μήνες διάφορα μέτωπα, εκτοξεύοντας μάλιστα συγκεκριμένες απειλές, γεγονότα τα οποία γνώριζε η Αστυνομία, ενώπιον της οποίας υπήρχαν διάφορες πληροφορίες για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια.

Είναι για αυτό το λόγο, που ήδη από την Αστυνομία άρχισαν να περνούν για κατάθεση διάφορα πρόσωπα, με τα οποία υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμό, το άλλοθι των οποίων εξετάζεται, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν λαμβάνονται καταθέσεις μόνο από πρόσωπα της Λευκωσίας, αφού για κατάθεση κλήθηκαν και πρόσωπα από την Αγία Νάπα, η οποία βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το θύμα βρίσκεται μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα σε κατηγορητήριο για υπόθεση που αφορά ξυλοδαρμό σε νυχτερινό μαγαζί στην Αγία Νάπα, η οποία εκδικάζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου και ο 34χρονος βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους, ενώ βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

Επιπρόσθετα, στο κάδρο βρίσκονται και άλλες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα, που δεν αποκλείεται να συνδέονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αφού ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ προσώπων της νύχτας τους τελευταίους μήνες.

Θεωρείται δεδομένο, πως οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα στο οποίο έστησαν καρτέρι μετά την αποχώρηση του από τα αστυνομικά κρατητήρια της Λακατάμιας, όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί πρόσωπο από το περιβάλλον του, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν στα πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία. Πράγμα το οποίο του επέτρεψαν οι αστυνομικοί, ενώ το ερώτημα που εγείρεται για τους ανακριτές, είναι πώς γνώριζαν οι δράστες πως θα πραγματοποιούσε επίσκεψη. Είναι για αυτό το λόγο που θα εξεταστούν και οι τηλεφωνικές επαφές του κρατούμενου, την ώρα που το ΤΑΕ Λευκωσίας εξετάζει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή που βρίσκεται ο αστυνομικός σταθμός Λακατάμιας αλλά και στο επόμενο σημείο που διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια.

Πέραν των καταθέσεων που λαμβάνονται από διάφορα πρόσωπα, η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί μοτοσικλέτα συγκεκριμένου τύπου στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες που άνοιξαν πυρ κατά του θύματος, με τους ανακριτές να σκιαγραφούν την διαδρομή που ακολούθησαν και τον τρόπο που ενήργησαν, χωρίς να αποκλείεται στην αλυσίδα να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Πάντως, αυτό που προκύπτει από τις πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, είναι ότι οι Αρχές γνώριζαν για την κατάσταση που επικρατούσε αλλά και κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την εγκληματική ενέργεια, αλλά αυτή διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο δρόμο, την ώρα που τα μέτρα για πάταξη του εγκλήματος είναι αυξημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)

Δειτε Επισης

Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού