Ο Δρ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη και νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Ο μέχρι πρότινος ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για θέματα οικονομίας Δρ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης είναι ο εκλεκτός για τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(ΚΤΚ), με τον διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ανακοινώνεται επίσημα σήμερα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενασκώντας τις συνταγματικές εξουσίες του, αποφάσισε τον διορισμό του Δρος Χριστόδουλου Πατσαλίδη στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Ο Δρ. Πατσαλίδης διορίστηκε τον Μάρτιο του 2023 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Ειδικός Σύμβουλος του σε θέματα οικονομίας», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Ο κ. Πατσαλίδης, με ένα βαρύ βιογραφικό και πλούσια εμπειρία στα χρηματοοικονομικά δρώμενα του τόπου, διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Ηροδότου και γίνεται ο ένατος στη σειρά Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Με τον διορισμό του Χριστόδουλου Πατσαλίδη στη θέση του Διοικητή της ΚΤΚ κλείνει μια σημαντική εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου, καθότι δίνεται τέλος σε μια παρατεμένη σεναριολογία που αναπτύχθηκε εδώ και καιρό ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του Κωνσταντίνου Ηροδότου στις 10 Απριλίου(σ.σ. είχε αναλάβει καθήκοντα στις 11 Απριλίου 2019).

Επισημαίνεται συναφώς ότι τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες πολύ πιο έντονα, αφέθηκε και αφηνόταν να διαρρεύσει από διάφορους κύκλους η πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διορισμό νέου Διοικητή, προς αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ηροδότου, με το όνομα του Χριστόδουλου Πατσαλίδη να ήταν εκείνο που πρόβαλλε ως η επιλογή στην οποία είχε προ πολλού καταλήξει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση-«Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο