Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου

Η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος, παράλληλα, συνεχάρη θερμά την Πάφο FC για τον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο του ήρωα Ανδρέα Πολυκάρπου στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς, ο Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον χθεσινό τελικό αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Πάφου FC, είπε: «Να συγχαρούμε την ομάδα της Πάφου για τον χθεσινό αγώνα, για το Κύπελλο.

Ήταν μια γιορτή του Αθλητισμού. Φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες παρακολούθησαν τον τελικό Κυπέλλου και είναι τέτοιους αγώνες που θέλουμε να βλέπουμε, αγώνες τους οποίους οι φίλαθλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν και να γιορτάζουν.

Χθες η Πάφος ήταν καλύτερη, η χαρά μας είναι εμφανής ως Παφίτες, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον υγιή αθλητισμό, και την υγιή οπαδική στήριξη».

Ερωτηθείς για την πορεία του σχεδίου «Αμάλθεια», ο Εκπρόσωπος είπε: «Είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές που οι ΗΠΑ είχαν προγραμματίσει– ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναγγείλει– αυτό θα επιτρέψει στην πρωτοβουλία ’Αμάλθεια’, στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο να περάσει στο επόμενο στάδιο. Θα επιτρέψει η ανθρωπιστική βοήθεια να πηγαίνει με μεγαλύτερη ένταση και ροή, κάτι που, άλλωστε, έχει τόσο ανάγκη ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα.

Εκείνο που θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας είναι η διεθνής αναγνώριση της σημασίας και της αξίας αυτής της πρωτοβουλίας τόσο από πλευράς της διεθνούς κοινότητας, αλλά ιδιαίτερα και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που η Κύπρος έχει διαδραματίσει και την καταλυτική συμβολή της χώρας μας σε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, όπως αυτή εξελίσσεται.

Η πρωτοβουλία “Αμάλθεια” θα συνεχίσει και θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, γιατί οι ανάγκες που υπάρχουν στη Γάζα είναι τεράστιες.» 

Δειτε Επισης

Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μητσοτάκης
«Το Κυπριακό αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για Κυπριακό στο ΕΚ από Φουρλά και Χατζηπαντέλα
Επιστολή τ/κ «συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προς τον ΟΗΕ και την ΕΕ
«Αν πετύχαινε το πραξικόπημα στην Τουρκία θα έφευγαν από την Κύπρο»
Ενοχλημένους ο Παναγιώτου-«Δεν μπορεί να καταργηθεί η αναλογιστική μείωση για πρόωρη σύνταξη»
Πενήντα χρόνια μετά στη δημοσιότητα πρακτικά της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για την εισβολή
Συνεχάρη την «καλή του φίλη» Ρομπέρτα Μέτσολα ο ΠτΔ-«Άξια η επανεκλογή σου»
Το Κυπριακό συζήτησε με Μητσοτάκη η Α. Δημητρίου, συναντήθηκε και με Δένδια
Λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ ζητά η Μέτσολα-Η αναφορά της στο Κυπριακό