Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»

Ευγνωμοσύνη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κύπρο και άλλες χώρες για τον θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα, ως πρόσθετης οδού για τις παραδόσεις βοήθειας στους παλαιστινίους, εξέφρασαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, ο διεθνής οργανισμός συμφώνησε να υποστηρίξει την παραλαβή και τη διευθέτηση της αποστολής βοήθειας στη Γάζα από την πλωτή αποβάθρα που εγκαταστάθηκε από τον αμερικανικό στρατό, εφόσον υπάρχει σεβασμός στην ουδετερότητα και ανεξαρτησία των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.

«Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη Γάζα χρειάζονται απεγνωσμένα τρόφιμα, νερό και άλλα απαραίτητα», τόνισε από την άλλη η αμερικανίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ. Με ανάρτησή της, η κυρία Γκρίνφιλντ σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κύπρος, ο ΟΗΕ και άλλοι, αύξησαν τη βοήθεια.

Στη λειτουργία του θαλάσσιου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας αναφέρθηκε επίσης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Έιντριεν Γουότσον.

Παραδώσαμε τα πρώτα φορτία βοήθειας στη Γάζα μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κύπρου, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων εταίρων. Μαζί, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις παραδόσεις βοήθειας στους ανθρώπους στη Γάζα μέσω όλων των οδών», ανέφερε η κυρία Γουότσον.

Πηγή ΡΙΚ- ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος