Έκανε ένα βήμα ο ΠτΔ, κάνει το επόμενο ο Αβέρωφ-Κλείδωσε το ραντεβού συμφιλίωσης

Συνάντηση για να λύσουν τις διαφορές που προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα, μετά τις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, για την υποχρέωση του Νίκου Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσουν οι σκιές σε σχέση με τον ποιον στηρίζει στις Προεδρικές Εκλογές, θα έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, θα συναντηθούν αύριο στις 9:30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, μια ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να συζητήσουν τα θέματα που προέκυψαν και να δοθούν ενδεχομένως οι αμοιβαίες εξηγήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκαθαρίζει τις σκιές ο ΠτΔ-Σπάει τη σιωπή του, στέλνει επιστολή στον Αβέρωφ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως, μοναδική του έγνοια είναι η διατήρηση της ενότητας του ΔΗΣΥ, ενώ σημειώνει πως απαιτείται ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πλήρης στήριξη της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου. 

«Σε απάντηση των όσων λέγονται και γράφονται, επιθυμώ να καταστήσω σαφές πως μοναδική έγνοια έχω την διατήρηση της ενότητας της ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκνευρισμός σε Πινδάρου-Προεδρικό, οι ανησυχίες και η λύση Αναστασιάδη

Και προσθέτει: «Ως εκ τούτου αυτό που απαιτείται είναι, πρώτον ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της παράταξης και δεύτερον η αποφυγή των όποιων δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω διακηρυγμένες προθέσεις μελών ή στελεχών του κόμματος».

«Τιμώντας με συνέπεια τις πιο πάνω αρχές, θα εκφράσω τις θέσεις μου δια αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Την ίδια ώρα επαναλαμβάνω πως είμαι στη διάθεση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να ακούσω τις όποιες απόψεις ή και ανησυχίες διατηρούσε ή διατηρεί, όπως άλλωστε πάντοτε έπραττα», καταλήγει ο Νίκος Αναστασιάδης.

 Σημειώνεται πως το βράδυ της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η 21η Απονομή του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης»,  από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, στην οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να παραδώσει το βραβείο και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιχμές και εκ νέου δυσφορία για ΠτΔ-«Το κκιάριν εν αλλού, το κόστος ο Αβέρωφ»

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ