Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», δήλωσε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, επαναλαμβάνοντας ότι «θα κυβερνήσουμε για όλους τους συμπολίτες μας, για όλους τους συμπατριώτες μας, για όλους τους Κύπριους». 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ο οποίος μιλούσε το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον υποστηρικτών του στο εκλογικό επιτελείο Πάφου, ανέφερε επίσης ότι η παράδοσή μας είναι κάτι που πρέπει να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε περισσότερο, γιατί είμαστε περήφανοι για την παράδοση και τον πολιτισμό μας. 

Ευχαριστώντας όλους όσοι παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην εκλογή του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι τεράστια η χαρά και η συγκίνησή του που βρίσκεται στην Πάφο και στη Γεροσκήπου.

«Αν ξεχάσεις από πού ξεκίνησες σίγουρα δεν μπορείς να έχεις πορεία για το μέλλον. Και η Γεροσκήπου είναι πάντα στο μυαλό μου», επανέλαβε, όπως είχε πει και την ημέρα των εκλογών.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι εκεί βρίσκεται και το σπίτι που μεγάλωσε, που γεννήθηκε, «εδώ πιο κάτω είναι θαμμένοι οι γονείς μου. Είμαι σίγουρος ότι μας βλέπουν από ψηλά».

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος είπε ότι οι εκλογές τέλειωσαν και ο κυπριακός λαός μίλησε. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα κυβερνήσουμε για όλους τους συμπολίτες μας, για όλους τους συμπατριώτες μας, για όλους τους Κύπριους. Για αυτούς που μας ψήφισαν και γι’ αυτούς που έκαναν άλλες επιλογές, που είναι απόλυτα σεβαστές».

Τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δικαιώσει όσους τον ψήφισαν για την επιλογή τους. «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς με τιμήσατε με την ψήφο σας κάνοντας τη δική σας υπέρβαση κι αυτή η υπέρβαση για μένα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας, να σας κάνω να νιώσετε ότι σωστά κάνατε την υπέρβασή σας, να σας κάνω να νιώσετε περήφανοι για αυτό που κάνατε στις εκλογές».

Σημείωσε ότι η πραγματική προσπάθεια ξεκινά την πρώτη Μαρτίου. Ανέφερε ότι ο διάλογος με τον κόσμο ήταν ό,τι πιο σωστό είχε κάνει σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. «Με βοηθήσατε να αντιληφθώ, να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες του κυπριακού λαού μέσα από τη διακυβέρνηση του τόπου».

Υπογράμμισε ότι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχτισε το πρόγραμμά του, και «είμαστε πανέτοιμοι από την πρώτη Μαρτίου να αρχίσουμε να το υλοποιούμε και εκεί θα κριθούμε», ανέφερε, τονίζοντας ότι «αναμένω εσείς να είστε οι πιο αυστηροί κριτές στη δική μου διακυβέρνηση και έχετε κάθε δικαίωμα να είστε οι πιο αυστηροί κριτές».

Ο νέος Πρόεδρος είπε ότι εργαζόμαστε συλλογικά, μέσα από μια προσπάθεια που δεν αποκλείει κανένα, γιατί τα προβλήματα που έχουμε δεν έχουν ούτε κομματικό χαρακτήρα. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η επαφή δεν ολοκληρώνεται με την αποψινή εκδήλωση, αλλά θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης, «ως κάτι ωφέλιμο και για ‘μας αλλά και για την κοινωνία».

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η παράδοσή μας είναι κάτι που πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο, πρέπει να αξιοποιήσουμε περισσότερο. «Είμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας και είναι μεγάλη τιμή για εμένα που είστε απόψε εδώ», είπε.

Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό υποστηρικτές του ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την Άντρη Καραντώνη. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν