Κατέθεσε άλλες πέντε ώρες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς ο Δρουσιώτης-Παρέδωσε έγγραφα

Πολύωρη ήταν και η σημερινή κατάθεση του συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, αναφορικά με τα όσα ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία» και αφορούν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε ανάρτηση του ο κ. Δρουσιώτης αναφέρει πως η κατάθεση διήρκησε πέντε ώρες και πως παρέδωσε έγγραφα αλλά κα τεκμήρια στην Αρχή.

Όπως ανέφερε, «πέντε ολόκληρες ώρες κράτησε η σημερινή, δεύτερη μέρα της κατάθεσής μου, ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς», προσθέτοντας παράλληλα ότι, «τα θέματα που ερευνώνται είναι γνωστά: όλα όσα καταγράφω στο Κράτος Μαφία».

Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι, «σήμερα έδωσα μια εξαντλητική κατάθεση, παρέδωσα έγγραφα και άλλα τεκμήρια και απάντησα σε ερωτήσεις για την πτυχή του χρηματισμού κομμάτων, φυσικών και νομικών προσώπων, τις αντιπαραθέσεις των διαφόρων συμφερόντων για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και για τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος».

Επίσης ανέφερε ότι, «τώρα είναι η ώρα για τον κάθε ένα που γνωρίζει, είτε είναι πολιτικό πρόσωπο, είτε τεχνοκράτης στην κυβέρνηση, ή στον ιδιωτικό τομέα, να μιλήσει και να πει την αλήθεια χωρίς κενά μνήμης».

Παράλληλα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας πρόσθεσε ότι, «δεν αρκεί να τα σιγοψιθυρίζουμε μεταξύ μας και να κλαίμε δημόσια τη μοίρα μας. Ο καθένας που έχει έστω και την ελάχιστη γνώση έχει ευθύνη να μιλήσει και να δώσει στοιχεία. Το χρωστάμε στην κοινωνία και ειδικά στις νέες γενιές που πληρώνουν τον λογαριασμό. Έκλεισε μια τράπεζα, χρεωκόπησε άλλη μία, και χάθηκαν δισεκατομμύρια χωρίς να πληρώσει κανένας τίποτε».

Όπως ανέφερε στην ανάρτηση του, «ορισμένοι έγιναν πολυεκατομμυριούχοι, αλλά οι πλείστοι έγιναν φτωχότεροι, κάποιοι έχασαν τα σπίτια τους και τις οικονομίες τους, και ο φορολογούμενος πολίτης επωμίζεται το κόστος της διαφθοράς εις βάρος της ανάπτυξης και της κοινωνικής πρόνοιας».

Επιπρόσθετα ο κ. Δρουσιώτης υπέδειξε ότι, «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την υπεκφυγή «μα δεν θα γίνει τίποτα». Για να γίνει κάτι θα πρέπει πρώτα ο καθένας μας να κάμει το καθήκον του. Αν όλοι κάνουμε αυτό που πρέπει, τίποτε δεν θα μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Αν δεν μιλήσουμε, απλώς γινόμαστε συνυπεύθυνοι».

Υπενθυμίζεται ότι, είναι η δεύτερη φορά που ο Μακάριος Δρουσιώτης κατέθεσε ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, καθώς το πρώτο μέρος της κατάθεσης του δόθηκε την περασμένη Τρίτη και διήρκησε τέσσερις ώρες.

Σημειώνεται πως, ενώπιον της Αρχής θα κληθούν και άλλα πρόσωπα, πρώην και νυν κρατικοί αξιωματούχοι, τα ονόματα των οποίων καταγράφονται στο βιβλίο, χωρίς να σημαίνει ότι ελέγχονται για κάτι, ωστόσο, θα κληθούν να διαψεύσουν ή να πιστοποιήσουν τα γραφόμενα του κ. Δρουσιώτη.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα κληθούν αναμένεται να είναι και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με την κατάθεση του να θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς, στο βιβλίο γίνεται αναφορά για προσπάθεια φαγώματος του Κώστα Κληρίδη από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη.

Η όλη διαδικασία των καταθέσεων και των μαρτυριών ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα και με τους όρους εντολής θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου, ενώ τελευταίος αναμένεται να καταθέσει ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα όσα του καταλογίζονται στα βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη.

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι