Πολύωρη η πρώτη κατάθεση Δρουσιώτη, αγγίζει πέντε ενότητες-«Θα τεκμηριώσω όσα έχω γράψει»

Πολύωρη ήταν η κατάθεση του Μακάριου Δρουσιώτη, ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, που διερευνά τα όσα καταγράφει ο συγγραφέας στο βιβλίο του, «Κράτος Μαφία», ο οποίος αγγίζει ζητήματα διαφθοράς, με επίκεντρο τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ωστόσο δεδομένου των όσων υποστηρίζει ο ερευνητής, αναμένεται να ελεγχθούν διάφορα πρόσωπα αλλά και η Αστυνομία αναφορικά με τα θέματα παρακολουθήσεων.

H λήψη καταθέσεων προσώπων άρχισε από τον Μακάριο Δρουσιώτη, η οποία ωστόσο, αναμένεται να διαρκέσει μερικές μέρες, λόγω και του όγκου των όσων υποστηρίζει στο βιβλίο του, για τα οποία δίνει στοιχεία, είτε αυτά αφορούν έγγραφα ή τεκμήρια στα οποία βασίζονται τα όσα καταγράφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η λήψη καταθέσεων για το Κράτος Μαφία-Πρεμιέρα την Τρίτη με Δρουσιώτη ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς

Σε ανάρτησή του ο συγγραφέας αναφέρει ότι, «κατέθεσα σήμερα επί τέσσερις ώρες ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς υπό την Γκαμπριέλ Λουίζ ΜακΙντάιρ για τα όσα έχω αποκαλύψει στο βιβλίο μου Κράτος Μαφία. Έχω προετοιμαστεί να καταθέσω για πέντε ενότητες. Σήμερα κάλυψα μόνο τη μία. Θα συνεχίσω την κατάθεσή μου την ερχόμενη Πέμπτη. Μαζί μου είναι η δικηγόρος μου Λητώ Καριόλου».

Όπως προσθέτει ο κ. Δρουσιώτης, «πολλοί με ρωτούν εάν έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την Επιτροπή. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι σε θέση να τεκμηριώσω όλα όσα έχω γράψει στο Κράτος Μαφία και στα άλλα βιβλία. Σήμερα ήταν η πρώτη μου επαφή. Η επιτροπή ήταν σωστή με τις διαδικασίες, σοβαρή και διαβασμένη. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ανταποκριθεί στην αποστολή της. Κατάθεσα τεκμήρια, απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις με ευθύτητα και ειλικρίνεια, με ονόματα και διευθύνσεις. Θα ακολουθήσουν και άλλοι μάρτυρες. Ελπίζω ότι θα πουν την αλήθεια και θα τεκμηριώσουν την άποψή τους. Έχω επιφυλάξεις για το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας της Αρχής επειδή έχει πολλούς περιορισμούς. Ωστόσο, είναι σήμερα ο μόνος θεσμός που έχουμε για διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του και να πιέζουμε για τη βελτίωση του».

Δειτε Επισης

Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο