Πώς απαντά ο Εισαγγελέας για υπόθεση Δρουσιώτη, την πιθανή εμπλοκή ΝΥ και τη σχέση του με Αναστασιάδη

Στις σκιές που έχουν δημιουργηθεί, αναφορικά με την φιλική σχέση του με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ελέγχεται από την Αρχή κατά της Διαφθοράς που εξετάζει τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του Κράτος Μαφία ο συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης, κλήθηκε να απαντήσει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Ενόψει της έναρξης των ερευνών, οι οποίες ξεκίνησαν με την κατάθεση του ερευνητή, ερωτηθείς ο κ. Σαββίδης για το πώς απαντά σε όσους αμφισβητούν τις ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας λόγω και των σχέσεων σας με τον Νίκο Αναστασιάδη, απάντησε πως «πιστεύω ότι ήδη προτρέχουμε για κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι εξέλιξή της. Είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός ο οποίος έχουμε στην Ανεξάρτητη Αρχή και αυτό το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια που εξεταζόταν η υπόθεση εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Σαββίδης ανέφερε «πιστεύω ότι το έντιμο και το σωστό θα ήταν αυτό το οποίο έκανα, να μην αποκρύψω σε οποιονδήποτε την προσωπική σχέση φιλίας που μας συνδέει εδώ και σαράντα χρόνια, κάτι το οποίο έπραξα από την πρώτη στιγμή. Από εκεί και πέρα, εάν και εφόσον δημιουργηθούν οποιεσδήποτε συνθήκες, οι οποίες θα κληθεί η Νομική Υπηρεσία να πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις, ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχουν τρόποι και διέξοδα για να λυθούν οι οποιεσδήποτε σχέσεις ή οποιεσδήποτε συγκρούσεις ή τα οποιαδήποτε θέματα τα οποία ενδεχομένως να δημιουργούν το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ερωτηθείς εάν ενδεχομένως να εξαιρεθεί από την μελλοντική διαδικασία, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε «δεν θέλω να πάρω οποιαδήποτε θέση στο στάδιο αυτό. Εκείνο το οποίο θέλω να σας επαναλάβω είναι ότι θεωρώ πως ουδέποτε απέκρυψα τη φιλία την προσωπική μου σχέση με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιστεύω ότι αυτό ήταν το σωστό και το έντιμο που θα έπρεπε να κάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύωρη η πρώτη κατάθεση Δρουσιώτη, αγγίζει πέντε ενότητες-«Θα τεκμηριώσω όσα έχω γράψει»

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα