Δεν έδωσε ακόμη σημάδι ο οδηγός που παρέσυρε στο θάνατο τον 17χρονο Αλέξανδρο-Το βάρος στα CCTV

Βάρος στα κλειστά κυκλώματα που εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές που γειτνιάζουν με το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο Κασιουλή, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ρίχνει η Αστυνομία, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό, που φέρεται να παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο νέο και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σήμα Αστυνομίας σε μηχανικούς για το θανατηφόρο-Το εξάρτημα έδωσε στίγμα για το μοιραίο χτύπημα

Παρότι έχει παρέλθει πάνω από μία εβδομάδα από την ημέρα του θανατηφόρου δυστυχήματος, εντούτοις οι Αρχές συνεχίζουν τις εξετάσεις τους, σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος και να φτάσουν στον οδηγό του οχήματος Nissan Tiida, που φαίνεται να τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο. Ως εκ τούτου, ευελπιστούν ότι θα βρουν απαντήσεις μέσα από τα κλειστά κυκλώματα που παρέλαβαν και αξιολογούν για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις εξετάσεις τους και επί του τεκμηρίου που παραλήφθηκε από τη σκηνή του θανατηφόρου, το οποίο ήταν μικρό εξάρτημα από το κάτω μέρος του οχήματος, που έδωσε στους ανακριτές και την απάντηση για τη μάρκα και τον τύπο του οχήματος. Στόχος της Αστυνομίας είναι να περιορίσουν, αν είναι δυνατόν, την απόκλιση των ημερομηνίων παραγωγής του οχήματος, αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους, γνωρίζουν ότι πρόκειται για όχημα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ 2004 και 2012. Εάν λοιπόν καταφέρουν από τις εξετάσεις να περιορίσουν το φάσμα των υποψήφιων οχημάτων, τότε θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους να εντοπίσουν το εμπλεκόμενο Nissan.

Εξάλλου, κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε και ο οδηγός του βυτιοφόρου, στο οποίο είχε προσκρούσει ο 17χρονος, πριν χτυπηθεί από το όχημα και η οποία αξιολογείται από τους ανακριτές, χωρίς όμως να υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο κενό οι προσπάθειες για εντοπισμό του οδηγού τρίτου οχήματος που χτύπησε τον Αλέξανδρο μετά την πρόσκρουση

Σημειώνεται πάντως, πως η Αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή δώσει σήμα στους μηχανικούς, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να ενημερώσουν τις Αρχές, εάν οποιοσδήποτε μεταφέρει όχημα μάρκας Nissan Tiida σε γκαράζ για επιδιόρθωση. Κάποιες πληροφορίες έχουν ήδη ληφθεί και αξιολογούνται από την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 5:05 το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου, στο δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος Αλέξανδρος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε σε προπορευόμενο βυτιοφόρο.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, που εντόπισαν τη σορό του νεαρού εντός του δρόμου, με την ταυτότητά του να διακριβώνεται μετά τις εξετάσεις DNA που διενεργήθηκαν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή από την Αγγελική Παππέτα και τον Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Από τη νεκροτομή διαφάνηκε επίσης, ότι ο θάνατος του επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω του τροχαίου.

Εξάλλου από εξετάσεις που έγιναν, εξακριβώθηκε πως το όχημα που οδηγούσε το θύμα είχε κλαπεί λίγα 24ωρα προηγουμένως, ενώ σε ότι αφορά τη διαδρομή και τις κινήσεις του θύματος πριν το μοιραίο, αρμόδια πηγή είχε αναφέρει πως «υπάρχουν κάποιες νεκρές ώρες» και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις πληροφορίες περί καταδίωξης του οχήματος του θύματος, αρμόδια πηγή ανέφερε πως έφθασαν και ενώπιον της Τροχαίας που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, ωστόσο από τα μέχρι στιγμής δεδομένα «αυτές καταρρίπτονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιθανή εμπλοκή και τρίτου οχήματος στο θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο διερευνά η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
«Διαγράφηκαν ανεξήγητα 11 λεπτά συνομιλιών πριν το δυστύχημα»-Τι λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού
«Επείγον να μπει τέλος στη χρήση smartphone για τους κάτω των 13 ετών»-Όσα δείχνει γαλλική έκθεση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Νετανιάχου: Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας η πιθανή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου