Σήμα Αστυνομίας σε μηχανικούς για το θανατηφόρο-Το εξάρτημα έδωσε στίγμα για το μοιραίο χτύπημα

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουν το τρίτο όχημα που φέρεται να είχε εμπλοκή στο θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο Κασιουλή, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στο δρόμο Δευτεράς-Παλαιχωρίου, καταβάλλουν οι Αρχές, ωστόσο οι έρευνες τους μέχρι στιγμές βρίσκονται στο σκοτάδι.

Μπορεί να έχουν ήδη παρέλθει πέντε 24ωρα από την ώρα του τραγικού δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή στον 17χρονο Αλέξανδρο, ωστόσο όχι μόνο δεν εντοπίστηκε το πρόσωπο που φέρεται να είχε εμπλοκή στο τροχαίο, αλλά ούτε υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για το ποιο μπορεί να είναι αυτό.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν δώσει σήμα σε όλους τους μηχανικούς, όπως σε περίπτωση που οποιοδήποτε όχημα μάρκας Nissan Tiida φθάσει στο γκαράζ τους για οποιαδήποτε επισκευή, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Αστυνομία. Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι το τρίτο όχημα είναι της συγκεκριμένης μάρκας και τύπου, αφού στη σκηνή είχε εντοπιστεί εξάρτημα, το οποίο ταυτοποιήθηκε, ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιας χρονιάς μοντέλο είναι, γι' αυτό καθορίστηκε ένα πλαίσιο από το 2004 μέχρι το 2012.

Το συγκεκριμένο εξάρτημα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι μικρό και βρισκόταν στην «κοιλιά» του οχήματος, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον REPORTER. Όπως εξήγησε εγκεκριμένος μηχανικός, η κοιλιά του οχήματος είναι το μέρος που βρίσκεται κάτω από το όχημα κι ως εκ τούτου, αυτό φαίνεται να δείχνει ότι ο οδηγός του Nissan Tiida χτύπησε τον άτυχο Αλέξανδρο.

Με βάση το συγκεκριμένο τεκμήριο που παραλήφθηκε από τη σκηνή, επιβεβαιώνεται και το σενάριο πως ο 17χρονος μετά την πρόσκρουση του σε βυτιοφόρο, είχε εξέλθει του οχήματος του και χτυπήθηκε από άλλο όχημα.

Ως προς το ενδεχόμενο το θύμα να εκσφενδονίστηκε από το όχημα του μετά την πρόσκρουση, αυτό φαίνεται να έχει αποκλειστεί από τα μέλη της Τροχαίας, αφού από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως οι ζημιές στο όχημα δεν μπορούν να στηρίξουν αυτή την εκδοχή.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 5:05 το πρωί της Δευτέρας, στο δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος Αλέξανδρος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε σε προπορευόμενο βυτιοφόρο.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, που εντόπισαν τη σορό του νεαρού εντός του δρόμου, με την ταυτότητά του να διακριβώνεται μετά τις εξετάσεις DNA που διενεργήθηκαν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή από την Αγγελική Παππέτα και τον Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Από τη νεκροτομή διαφάνηκε επίσης, ότι ο θάνατος του επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω του τροχαίου.

Εξάλλου από εξετάσεις που έγιναν, εξακριβώθηκε πως το όχημα που οδηγούσε το θύμα είχε κλαπεί λίγα 24ωρα προηγουμένως, ενώ σε ότι αφορά τη διαδρομή και τις κινήσεις του θύματος πριν το μοιραίο, αρμόδια πηγή είχε αναφέρει πως «υπάρχουν κάποιες νεκρές ώρες» και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις πληροφορίες περί καταδίωξης του οχήματος του θύματος, αρμόδια πηγή ανέφερε πως έφθασαν και ενώπιον της Τροχαίας που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, ωστόσο από τα μέχρι στιγμής δεδομένα «αυτές καταρρίπτονται».

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ