Έτσι στήνουν το παζλ των πυροβολισμών του αποφυλακισθέντα-Όσα ακούστηκαν στην προσαγωγή του τρίτου υπόπτου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο τρίτος ύποπτος που φόρεσε χειροπέδες σε σχέση με την ρίψη πυροβολισμών πλησίον των Κεντρικών Φυλακών, λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκιση βαρυποινίτη των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος επίσης συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, όπως ακόμη ένα πρόσωπο, ενώ για την υπόθεση καταζητείται και τέταρτος.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησε ο REPORTER, η Αστυνομία θεωρεί πως ο τρίτος ύποπτος, 29 ετών, επέβαινε στο όχημα του 26χρονου βαρυποινίτη που είχε αποφυλακιστεί και των άλλων συλληφθέντων, ωστόσο ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, Ευστάθιου Ευσταθίου, αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, ενώ σημειώνει πως παραδόθηκε από μόνος του και συνεργάστηκε με τους ανακριτές για τις έρευνες που διενήργησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συνελήφθη τρίτος, καταζητείται τέταρτος για τους πυροβολισμούς κοντά στις Κεντρικές Φυλακές (pic)

Η μαρτυρία της ενοίκου

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία αποφυλακίστηκε ο κατάδικος, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών, είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. (Σημειώνεται πως ο χρόνος έκτισης στις Φυλακές, με βάση τους κανονισμούς, μειώνεται και υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη και τις χάρες που δίνονται).

Σύμφωνα με ένοικο της οικία στην οδό Μακεδονίας όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου, στις 11:25, ενώ βρισκόταν στην οικία της, άκουσε ένα δυνατό κρότο και αμέσως βγήκε στην πίσω πλευρά της οικίας της, όπου είδε ένα όχημα μαύρου χρώματος, τύπου σαλούν, χωρίς να διακρίνει την μάρκα ή τους αριθμούς εγγραφής και ακολούθως άκουσε 4-5 πυροβολισμούς. Αμέσως εισήλθε στην οικία της και άκουσε το μαύρο όχημα να φεύγει με κατεύθυνση τις Κεντρικές Φυλακές.

Μετά την αποχώρηση του οχήματος, εξήλθε από την οικία της και είδε μπροστά από το γκαράζ της κάλυκες φυσιγγίων, σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο που στάθμευσε το μαύρο όχημα που είχε αντιληφθεί και ακολούθως ενημέρωσε την Αστυνομία.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου για επιστημονικές εξετάσεις.

Τρία οχήματα από τη Λάρνακα και ένα ύποπτο τσαντάκι

Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο πρώτος ύποπτος, ο 26χρονος πρώην κατάδικος από τη Λάρνακα, είχε επικοινωνήσει με γνωστούς και φίλους του, όπου διευθέτησε να έρθουν να τον παραλάβουν από το χώρο των Κεντρικών Φυλακών με την αποφυλάκιση του.

Το πρωί της ίδιας μέρας, άτομο το οποίο είναι γνωστός με τον 26χρονο, οδηγώντας όχημα που έφερε πινακίδες «Δοκιμή», μετέβηκε σε σημείο στην Επαρχία Λάρνακας, για να παραλάβει τον δεύτερο ύποπτο που τελεί υπό κράτηση, 28 ετών.

Αυτός, προτού επιβιβαστεί στο όχημα, από την μαρτυρία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, προκύπτει πως είχε στην κατοχή του ένα τσαντάκι σκούρου χρώματος, το οποίο τοποθέτησε εντός του οχήματος. Στη συνέχεια, οι δύο τους, συναντήθηκαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Λάρνακα μαζί με άλλα έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο τρίτος ύποπτος, ο 29χρονος, καθώς και ο τέταρτος που καταζητείται και τα στοιχεία του δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Αστυνομία.

Ακολούθως, ξεκίνησαν τρία οχήματα, με όλους τους πιο πάνω, με προορισμό τις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να παραλάβουν τον 26χρονο που αποφυλακιζόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε πυρ γιατί αποφυλακίστηκε ο κατάδικος-Έφεραν από τη Λάρνακα το πιστόλι, κοντά σε άλλες δύο συλλήψεις

Μετρούσε χρήματα ο κατάδικος-Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των Κεντρικών Φυλακών, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, φαίνεται πως στις 10:50 το πρωί, τα τρία οχήματα στάθμευσαν έξω από την πύλη των Κεντρικών Φυλακών, εκ των οποίων το ένα, στο οποίο βρίσκονταν οι ύποπτοι, δεν έφερε πισινή πινακίδα εγγραφής.

Ακολούθως, όπως προκύπτει από το οπτικό υλικό, ο 29χρονος ύποπτος δίνει στον 26χρονο κατάδικο ένα τσαντάκι μέσης σκούρου χρώματος, το οποίο στη συνέχεια φορεί στην μέση του και βγάζει από μέσα μια δέσμη χαρτονομισμάτων την οποία καταμετρά.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος δεύτερος ύποπτος, παραλαμβάνει από το αυτοκίνητο και από τη θέση του συνοδηγού το τσαντάκι, το οποίο ο ίδιος είχε προηγουμένως τοποθετήσει και το τοποθετεί στη θέση του οδηγού του οχήματος που επιβιβάστηκε ως οδηγός ο κατάδικος.

Αμέσως μετά, ο δεύτερος ύποπτος, παραλαμβάνει από το κάθισμα πίσω από τη θέση του συνοδηγού, μια νάιλον τσάντα χρώματος άσπρου, την οποία τοποθέτησε επίσης στη θέση του οδηγού. Στη συνέχεια επιβιβάζονται στο όχημα, τόσο οι τρεις που έχουν συλληφθεί, όσο και ο τέταρτος που καταζητείται, ενώ φαίνεται πως οδηγός ήταν ο 26χρονος αποφυλακισθέντας.

Προτού αποχωρήσουν από τις Κεντρικές, οι παρευρισκόμενοι βγάζουν φωτογραφία, ενώ στη συνέχεια αποχωρούν.

Λίγα λεπτά αργότερα έπεσαν οι πυροβολισμοί

Η ώρα 11:08 και τα τρία οχήματα με τους επιβαίνοντες αναχωρούν από το χώρο των Κεντρικών, ενώ όπως προκύπτει από την εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, από το μαύρο BMW, του οποίου καταγράφονται οι αριθμοί εγγραφής, ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί από τον οδηγό του.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα της περιοχής, πως το εν λόγω όχημα, στις 11:18, εισέρχεται από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην οδό Μακεδονίας και να τη διασχίζει χωρίς να σταματά. Ακολούθως, στις 11:22, λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς, το όχημα φαίνεται να κινείται στην οδό Μακεδονίας με την όπισθεν ταχύτητα, να σταματά έξω από οικία και να παραμένει στο μέρος για περίπου ένα λεπτό.

Στη συνέχεια, ο οδηγός βγάζει το χέρι του έξω από το παράθυρο, 4 με 5 φορές, κρατώντας αντικείμενο το οποίο δεν διακρίνεται, παραμένει στο μέρος για ένα λεπτό και στη συνέχεια αναχωρεί με κατεύθυνση τις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει πως οι επιβαίνοντες του ενός από τα άλλα δύο οχήματα που ακολουθούσαν το BMW, μετά που έφυγαν από το χώρο των Κεντρικών, μετέβησαν στην Λάρνακα. Εκεί ο οδηγός δέχθηκε κλήση στο κινητό του από τον 26χρονο αποφυλακισθέντα, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθούν σε κάποιο σημείο στη Λάρνακα, ώστε να ανταλλάξουν οχήματα. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στο εν λόγω όχημα, εκτός από ένα πρόσωπο, επιβιβάστηκαν στο BMW, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο άλλο όχημα, μεταξύ αυτών και ο τρίτος ύποπτος.

Ακολούθως, οι επιβαίνοντες του εν λόγω οχήματος, έφυγαν από εκεί με άλλο αυτοκίνητο και ένας από αυτούς, το βράδυ μετέβηκε στην οικία του 26χρονου αποφυλακισθέντα, ο οποίος ζήτησε από τον δεύτερο ύποπτο να τον μεταφέρει στο πλυντήριο οχημάτων, πράγμα το οποίο έπραξε.

Πληροφορία πως διέφυγε ο τέταρτος

Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο ύποπτο που καταζητείται και η φωτογραφία του δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, ενώπιον του ΤΑΕ έφθασε πληροφορία από έμπιστο πληροφοριοδότη της, όπως αναφέρθηκε, ο οποίος γνωστοποίησε τα στοιχεία του, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήταν γνωστά στους ανακριτές και προσπαθούσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Από έλεγχο που έκανε μέλος της ανακριτικής ομάδας στο facebook, εντοπίστηκαν οι λογαριασμοί των υπόπτων, εντός των οποίων υπήρχαν αναρτημένες τις φωτογραφίες τους, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν από μέλος της ανακριτικής ομάδας, μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που εξασφαλίστηκε από τις Κεντρικές.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο καταζητούμενος, 44 ετών, ενώ ενώπιον των Αρχών υπάρχει πληροφορία ότι ενδεχομένως να έχει διαφύγει στις κατεχόμενες περιοχές.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν ληφθεί 30 καταθέσεις, ενώ αναμένονται άλλες τουλάχιστον 20, από το περιβάλλον των υπόπτων. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, τα οποία καταγράφονται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης να καταφθάνουν στις Κεντρικές για την παραλαβή του 26χρονου, των οποίων η Αστυνομία κατέχει τις φωτογραφίες τους αλλά όχι τα πλήρης στοιχεία τους.

Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητεί σημαντικά τεκμήρια, μεταξύ αυτών και το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το οποίο μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, ενώ συνεχίζουν αν εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις διακινήσεις των υπόπτων.

Για τον τρίτο ύποπτο, το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του για τρεις ημέρες, ενώ την Κυριακή οδηγείται για ανανέωση της κράτησης του και ο 26χρονος, ο οποίος φαίνεται να άνοιξε πυρ ενόψει της αποφυλάκισης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη δεύτερος για τους πυροβολισμούς πλησίον των Κεντρικών-CCTV τον δείχνει με τον αποφυλακισθέντα

Δειτε Επισης

Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά