Συνελήφθη δεύτερος για τους πυροβολισμούς πλησίον των Κεντρικών-CCTV τον δείχνει με τον αποφυλακισθέντα

Σε δεύτερη σύλληψη για το επεισόδιο με τη ρίψη πυροβολισμών πλησίον των Κεντρικών Φυλακών, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, προχώρησε η Αστυνομία, μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, για την οποία τελεί υπό κράτηση 26χρονος, που φέρεται να είναι το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη, λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εναντίον του 28χρονου προέκυψε μαρτυρία από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ότι ήταν ο συνεπιβάτης του οχήματος που επέβαινε ο 26χρονος, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, φέρεται να ήταν ο οδηγός.

Ο δεύτερος ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση του για έξι ημέρες, ενώ για την υπόθεση δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις, αφού η μαρτυρία από τις κάμερες των Φυλακών, δείχνουν πως στο σημείο είχαν φθάσει τρία οχήματα και οκτώ πρόσωπα, ώστε να παραλάβουν τον 26χρονο κατάδικο που μόλις είχε αποφυλακιστεί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο όχημα που επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, υπήρχαν άλλα δύο άτομα, τα οποία και αναζητούνται.

Ο 26χρονος είχε καταδικαστεί σε ηλικία 17 ετών, σε 17 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία και την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, αφού εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε. (Σημειώνεται πως ο χρόνος έκτισης στις Φυλακές, με βάση τους κανονισμούς, μειώνεται και υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη και τις χάρες).

Όπως διαφάνηκε στην πορεία των ερευνών, ο 26χρονος είχε αποφυλακιστεί και στις Κεντρικές έφθασαν πρόσωπα από το περιβάλλον του για να τον παραλάβουν και να τον μεταφέρουν στην Λάρνακα, όπου διαμένει. Συγκεκριμένα, φαίνεται από τις κάμερες των Φυλακών, ότι καταφθάνουν τρία οχήματα, φίλοι του 26χρονου, με συνολικά εννέα άτομα, μαζί με τον ύποπτο, όπου όλοι μαζί έβγαλαν και ομαδική φωτογραφία έξω από τις Κεντρικές.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο κατά την προσαγωγή του 26χρονου πρώτου συλληφθέντα, στα χέρια των ανακριτών υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τόσο από τις Κεντρικές Φυλακές και όσο και από άλλο σημείο, 100 μέτρα περίπου μακριά από το Σωφρονιστικό Ίδρυμα, τα οποία καταγράφουν το όχημα αλλά όχι τα πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτό. Όπως είπε ο ανακριτής, διαφαίνονται τα τέσσερα πρώτα ψηφία της μπροστινής πινακίδας του οχήματος, ο οδηγός του οποίου έριξε τους πυροβολισμούς, ενώ ανέφερε πως «υπάρχει εύλογη υποψία ότι ήταν ο ύποπτος γιατί κατά την αναχώρηση του μπήκε στη θέση του οδηγού», ωστόσο διερευνάται περαιτέρω.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δικηγόρου του 26χρονου, Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος έφερε ένσταση ως προς τις μέρες που ζητά η Αστυνομία την προσωποκράτηση του, ανέφερε πως μετά την διάπραξη των αδικημάτων, ο 26χρονος είχε εντοπιστεί στη Λάρνακα, του έγινε σήμα να σταματήσει και στη συνέχεια έδωσε κατάθεση, ωστόσο κατά τον δεδομένο χρόνο, η μαρτυρία ήταν πρώιμη και δεν είχαν εξεταστεί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, εξού και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Η δικηγόρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενη στη μαρτυρία που υπάρχει, είπε πως από το κλειστό κύκλωμα των Κεντρικών Φυλακών, φαίνεται πως ο 26χρονος στις 11:08 όταν αποφυλακίστηκε εισήλθε σε όχημα τύπου BMW, που έφερε μόνο πινακίδες στο μπροστινό μέρος, ως οδηγός με άλλα τρία άτομα.

Επίσης, άλλη κάμερα δείχνει το BMW να περνά από την οδό Μακεδονία, που ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, και να εμφανίζεται ξανά το ίδιο όχημα να κινείται με όπισθεν ταχύτητα και στις 11 και 22 να σταματά στον σημείο. Ακολούθως, φαίνεται ένα χέρι εκτός οχήματος από τη θέση του οδηγού και κατά στις 11:25 ακούγονται οι πυροβολισμοί.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, ανέφερε πως θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση για οκτώ ημέρες αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ θα πρέπει να ληφθούν καταθέσεις από το περιβάλλον του υπόπτου, καθώς και από άτομα των Κεντρικών Φυλακών. Επιπρόσθετα ανέφερε πως όταν ο 26χρονος συνελήφθη, είπε «έκανα σε κανέναν κακό από αυτό που έγινε;».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 26χρονου ανέφερε πως θεωρεί ότι «είναι δύσκολο μόλις βγήκε από τις Φυλακές να είχε όπλο», ενώ ανέφερε πως ο χρόνος που ζητά η Αστυνομία για την κράτηση του, είναι υπερβολικός. Σε ότι αφορά τη φράση που είπε, ο δικηγόρος ανέφερε πως την ανέφερε όταν «έσπασαν την πόρτα σήμερα το πρωί και μπήκαν στο σπίτι της μητέρας του με κουκούλες», ενώ σχολίασε «δεν ξέρω γιατί παρεξηγήθηκε η έκφραση αυτή».

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά τη μαρτυρία από τα κλειστά κυκλώματα, ο δικηγόρος του 26χρονου ανέφερε ότι «ο οδηγός βγάζει το χέρι του, χωρίς όμως να φαίνεται τι κάνει. Άρα δεν είμαστε σίγουροι αν ρίχθηκαν από αυτό το όχημα ή ακόμα αν ρίχθηκαν από τον ύποπτο. Κατά την άποψη μου ο ύποπτος είχε αφεθεί ελεύθερος και το βράδυ ήταν σπίτι του και θα μπορούσε να επηρεάσει οποιοδήποτε. Θα είχε γίνει ήδη αν ήθελε να προειδοποιήσει κάποιον».

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε τις δύο πλευρές, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για οκτώ ημέρες, αναφέροντας πως «υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο ύποπτος ενέχεται στην διάπραξη των αδικημάτων», ενώ σημείωσε πως η Αστυνομία έχει λάβει πέντε καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 30. «Οι έρευνες αναμένεται ότι θα επεκταθούν και σε άλλη Επαρχία, αφού ο ύποπτος εντοπίστηκε στην επαρχία Λάρνακας, πράγμα που κάνει την διαδικασία πιο δύσκολη. Επίσης υπάρχει κίνδυνος ο ύποπτος να επηρεάσει μάρτυρες από τις καταθέσεις που πρέπει να ληφθούν. Αφού έλαβα υπόψιν ότι θα πρέπει να ληφθούν άλλες 30 καταθέσεις και ότι οι έρευνες θα επεκταθούν, κρίνω πως συντρέχει ανησυχία επηρεασμού μαρτύρων».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά