Άνοιξε πυρ γιατί αποφυλακίστηκε ο κατάδικος-Έφεραν από τη Λάρνακα το πιστόλι, κοντά σε άλλες δύο συλλήψεις

Θέμα χρόνου θεωρείται η σύλληψη άλλων δύο προσώπων για την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών κοντά στις Κεντρικές Φυλακές που αναστάτωσε την περιοχή του Αγίου Ανδρέα, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Ήδη, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον 26χρονο βαρυποινίτη που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποφυλακιστεί, ο οποίος φέρεται να είναι και το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη του όπλου, ενώ υπό σύλληψη τελεί και 28χρονος, που σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στα χέρια του το ΤΑΕ Λευκωσίας, ήταν συνοδηγός του οχήματος από το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί.

Σημαντικό ρόλο στις συλλήψεις των δύο προσώπων, διαδραμάτισαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή, ειδικότερα αυτό των Κεντρικών Φυλακών, το οποίο καταγράφει, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, πως κατά τον χρόνο της αποφυλάκισης του 26χρονου κατάδικου, στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα στα οποία επέβαιναν οκτώ άτομα. Αφού έβγαλαν ομαδική φωτογραφία, ο 26χρονος φαίνεται να επιβιβάστηκε στην θέση του οδηγού σε μαύρο BMW, καθώς και ο 28χρονος στη θέση του συνοδηγού, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές, εισήλθαν στο πίσω κάθισμα. Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν οι πέντε πυροβολισμοί στην οδό Μακεδονίας, με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην περιοχή να καταγράφει τον οδηγό ως το πρόσωπο που πατά την σκανδάλη του όπλου, βγάζοντας το χέρι του από το παράθυρο το οχήματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των άλλων δύο προσώπων, τα πρόσωπα των οποίων φαίνεται να καταγράφονται επίσης από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Την ίδια ώρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, ήδη έχουν λάβει δεκάδες καταθέσεις από το στενό περιβάλλον των δύο υπόπτων που τελούν υπό κράτηση, καθώς και από άτομα που βρέθηκαν έξω από τις Κεντρικές λίγο πριν τους πυροβολισμούς, ενώ υπολείπονται τουλάχιστον άλλες 25 καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, τόσο στη Λευκωσία, όσο και τη Λάρνακα από όπου κατάγονται οι δύο ύποπτοι.

Παράλληλα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, συνεχίζουν την αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ενώ βρίσκονται στα ίχνη των δύο προσώπων που κάθονταν στο πίσω κάθισμα του BMW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρόν στάδιο η Αστυνομία θεωρεί πως το κίνητρο πίσω από τους πυροβολισμούς, ήταν ο εορτασμός της αποφυλάκισης του 26χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ηλικία 17 ετών, σε 17 χρόνια φυλάκιση, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Το κίνητρο ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των ερευνών, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο κάδρο οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

Πέραν της ρίψης των πυροβολισμών, αυτό που χαρακτηρίζεται σοβαρό από την Αστυνομία, είναι το γεγονός ότι μεταφέρθηκε πιστόλι από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, το οποίο είχαν στην κατοχή τους τα πρόσωπα που βρέθηκαν έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, για να παραλάβουν τον 26χρονο.

Πρόθεση των ανακριτών είναι μετά την σύλληψή και των άλλων δύο προσώπων, να ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο και στη συνέχεια να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα έχει η Νομική Υπηρεσία, ενώπιον της οποία θα οδηγηθεί ο φάκελος της υπόθεσης για οδηγίες.

Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία, είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία
Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες