Συνελήφθη τρίτος, καταζητείται τέταρτος για τους πυροβολισμούς κοντά στις Κεντρικές Φυλακές (pic)

Στη σύλληψη και τρίτου προσώπου, σε σχέση με την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών κοντά στις Κεντρικές Φυλακές στον Άγιο Ανδρέα, που σημειώθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Δύναμης προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου ηλικίας 29 ετών, ο οποίος φαίνεται να είναι ένα από τα δύο πρόσωπα που κάθονταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι Αρχές αναζητούν άλλο ένα πρόσωπο.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τέταρτου προσώπου

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες για εντοπισμό του ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ, 44 ετών, από τη Λάρνακα, ο οποίος καταζητείται σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, που διαπράχθηκε στις 29/12/2023 στη Λευκωσία.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΑ-ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ-ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ-Copy-3-1170x720

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε πυρ γιατί αποφυλακίστηκε ο κατάδικος-Έφεραν από τη Λάρνακα το πιστόλι, κοντά σε άλλες δύο συλλήψεις

Υπενθυμίζεται πως, η Αστυνομία έχει προχωρήσει αρχικά στη σύλληψη 26χρονου βαρυποινίτη, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποφυλακιστεί και φέρεται να είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου.

Την ίδια ώρα, υπό σύλληψη τελεί και ένας 28χρονος, που σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στα χέρια του το ΤΑΕ Λευκωσίας, πρόκειται για τον συνοδηγό του οχήματος, από το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί.

Σημειώνεται πως, σημαντικό ρόλο στις συλλήψεις των πιο πάνω διαδραμάτισαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή, ειδικότερα αυτό των Κεντρικών Φυλακών, το οποίο καταγράφει, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, πως κατά τον χρόνο της αποφυλάκισης του 26χρονου κατάδικου, στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα στα οποία επέβαιναν οκτώ άτομα. Αφού έβγαλαν ομαδική φωτογραφία, ο 26χρονος φαίνεται να επιβιβάστηκε στην θέση του οδηγού σε μαύρο BMW, καθώς και ο 28χρονος στη θέση του συνοδηγού, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές, εισήλθαν στο πίσω κάθισμα. Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν οι πέντε πυροβολισμοί στην οδό Μακεδονίας, με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην περιοχή να καταγράφει τον οδηγό ως το πρόσωπο που πατά την σκανδάλη του όπλου, βγάζοντας το χέρι του από το παράθυρο το οχήματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του τέταρτου προσώπου που καταζητείται, ο οποίος φαίνεται να καταγράφεται επίσης από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Την ίδια ώρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, ήδη έχουν λάβει δεκάδες καταθέσεις από το στενό περιβάλλον των δύο υπόπτων που τελούν υπό κράτηση, καθώς και από άτομα που βρέθηκαν έξω από τις Κεντρικές λίγο πριν τους πυροβολισμούς, ενώ υπολείπονται τουλάχιστον άλλες 25 καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, τόσο στη Λευκωσία, όσο και τη Λάρνακα από όπου κατάγονται οι δύο ύποπτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρόν στάδιο η Αστυνομία θεωρεί πως το κίνητρο πίσω από τους πυροβολισμούς, ήταν ο εορτασμός της αποφυλάκισης του 26χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ηλικία 17 ετών, σε 17 χρόνια φυλάκιση, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Το κίνητρο ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των ερευνών, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο κάδρο οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

Πέραν της ρίψης των πυροβολισμών, αυτό που χαρακτηρίζεται σοβαρό από την Αστυνομία, είναι το γεγονός ότι μεταφέρθηκε πιστόλι από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, το οποίο είχαν στην κατοχή τους τα πρόσωπα που βρέθηκαν έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, για να παραλάβουν τον 26χρονο.

Πρόθεση των ανακριτών είναι μετά και την τέταρτη σύλληψη, είναι να ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο και στη συνέχεια να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα έχει η Νομική Υπηρεσία, ενώπιον της οποία θα οδηγηθεί ο φάκελος της υπόθεσης για οδηγίες.

Σημειώνεται πως, τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία, είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη δεύτερος για τους πυροβολισμούς πλησίον των Κεντρικών-CCTV τον δείχνει με τον αποφυλακισθέντα

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επανασυνελήφθησαν και για άλλες κλοπές δύο πρόσωπα που τελούσαν ήδη υπό κράτηση
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή