Ετοιμάζει το παρθενικό του ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές το Volt-Συμμετοχή και στις τοπικές

Εντατικά εργάζεται το Volt αυτό το διάστημα, ώστε να ετοιμάσει το πρώτο του ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές. Η εν λόγω εκλογική διαδικασία είναι εξαιρετικά σημαντική για το νέο κόμμα. Παρά το γεγονός πως δεν το ευνοούν τα νούμερα, αφού το εκλογικό μέτρο του 16% φαντάζει μακρινό για έναν πολιτικό σχηματισμό με μόνο λίγους μήνες ζωή, οι Ευρωεκλογές είναι συνώνυμο με την ταυτότητά του και η καλύτερη ευκαιρία να συστηθεί στο κοινό.

Το Βολτ Κύπρος θα κατέλθει σε αυτές με το πρόγραμμα του Volt Europa και με τον έντονα ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, θα επιχειρήσει να προωθήσει την ατζέντα του κατά την μοναδική, ίσως, πολιτική περίοδο που τα ευρύτερα ευρωπαϊκά ζητήματα αλλά και η ίδια η φιλοσοφική συζήτηση για την Ευρώπη που θέλουμε και το μέλλον του μπλοκ, καταφέρνουν και βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Το κόμμα επιδιώκει να στήσει όσο το δυνατόν πιο δυνατό και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο, ώστε η πρότασή του προς τους πολίτες να είναι ευκρινής μέσα από τα πρόσωπα. Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να αντικατοπτρίζει βασικές του αρχές, όπως η ισότητα των φύλων και η συμπερίληψη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους σχεδιασμούς που γίνονται είναι να συμπεριληφθούν, πέραν των μελών του κόμματος, και πρόσωπα από την ευρύτερη κοινωνία, με τα οποία υπάρχει επαρκής ταύτιση απόψεων.

Αν και δεν έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις ακόμα, κάτι που χρονικά τοποθετείται στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, η πρόθεση είναι να βρίσκονται δύο μέλη της ανώτατης ηγεσίας ανάμεσα στους έξι υποψηφίους. Οι σκέψεις που γίνονται αφορούν την συν-αντιπρόεδρο Ανδρομάχη Σοφοκλέους και τον γενικό γραμματέα Χουλουσί Κιλίμ. Συνεχίζονται, ταυτόχρονα, οι διαβουλεύσεις με μέλη του κόμματος (τα οποία δεν είναι απαραιτήτως προβεβλημένα) για συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, όσο και με άλλες προσωπικότητες που θα κληθούν να το ενισχύσουν.

Στο πλαίσιο των διπλών εκλογών, το Βολτ θα κάνει και την παρθενική του εμφάνιση στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αυτή δεν είναι η εκλογική διαδικασία στην οποία ποντάρει περισσότερο. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην εξεύρεση μερικών εκατοντάδων υποψηφίων ακόμη και για παλαιότερα κόμματα, πόσο μάλλον για μία δύναμη που βρίσκεται στα σπάργανα. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν τα πλήρη ψηφοδέλτια να αποτελέσουν στόχο για το Volt.

Το κόμμα θα έχει παρουσία στα ψηφοδέλτια, παρά τις δυσκολίες αυτές, κυρίως στα αστικά κέντρα, καθώς μέλη του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές. Η είσοδος στα Δημοτικά Συμβούλια προϋποθέτει πέραν από το ανάλογο ποσοστό και εκπροσώπηση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, κάτι που δεν θεωρείται ακατόρθωτο σε κάποιους μεγάλους, αστικούς Δήμους, γι’ αυτό και η ηγεσία ενθαρρύνει όσα μέλη ενδιαφέρονται να μπουν στη μάχη. Είναι, ωστόσο, αρκετά δυσκολότερο να εξευρεθούν υποψήφιοι από ένα καινούριο κόμμα σε περιοχές που αριθμούν 30 και 60 κατοίκους.

Σε ό,τι αφορά τα υψηλόβαθμα αξιώματα, το Βολτ θα κάνει τις επιλογές του στο μοντέλο που ακολούθησε με την περίπτωση του Γιάννη Αρμεύτη. Δηλαδή, αφού εντοπίσει τα κατάλληλα πρόσωπα, θα επικοινωνεί μαζί τους και, εάν ικανοποιηθεί από τις προτάσεις και το πρόγραμμά τους, θα μπορεί να προσφέρει στήριξη. Αυτό αναμένεται να συμβεί στους μεγάλους, τουλάχιστον, Δήμους. Ένα πρόσωπο που ενδεχομένως να υποστηρίξει το κόμμα είναι ο Χαράλαμπος Προύντζος στον Δήμο Λευκωσίας, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Volt θα αναμένει την προετοιμασία των θέσεων του υποψηφίου, ώστε να μπορεί να αξιολογήσει την υποψηφιότητά του.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες, έχουν καταρτιστεί οι θεματικές επιτροπές του κόμματος, με γενική συντονίστρια την Ανδρομάχη Σοφοκλέους, οι οποίες έπιασαν ήδη δουλειά και ξεκίνησαν να χειρίζονται θέματα με βάση την επικαιρότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη προωθήσει θέσεις, οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση για τις δημόσιες παρεμβάσεις του Βολτ και αναμένεται η δραστηριότητά τους να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες