Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ στο περιστατικό με τον καρκινοπαθή ασθενή στο ΤΑΕΠ Πάφου

Απαντήσεις σε σχέση με το περιστατικό καρκινοπαθούς ασθενούς, η οποία μετέβη στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, δίνει ο ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι, «παρά το γεγονός ότι, η εν λόγω ασθενής παρακολουθείται από ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της. Εκεί, η επί καθήκοντι ιατρός, κατόπιν πολλών και επίμονων προσπαθειών, επικοινώνησε με το ιδιωτικό νοσηλευτήριο και της επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν να δεχτούν την ασθενή λόγω μη διαθεσιμότητας κλινών.

Στο ΤΑΕΠ, έλαβε όλη την πρέπουσα επείγουσα ιατρική φροντίδα και ενεργοποιήθηκαν όλα τα αναγκαία ιατρικά πρωτόκολλα, προκειμένου να γίνει σωστή αξιολόγηση της ασθενούς, αφού δεν παρακολουθείτο από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου».

Παράλληλα, ο ΟΚΥπΥ σημείωσε ότι, «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αφού εξετάστηκε από ειδικό ιατρό, ο οποίος κλήθηκε στο Τ.Α.Ε.Π, και παρόλο που ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες για να νοσηλευθεί τέτοιο περιστατικό, έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και εξασφαλίσθηκε κλίνη, προκειμένου να εισαχθεί η ασθενής για νοσηλεία. Βασική αρχή του Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι η παροχή της αναγκαίας φροντίδας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και στη βάση αυτή έγινε ό,τι ήταν αναγκαίο και δυνατόν υπό τις περιστάσεις, προκειμένου η καρκινοπαθής ασθενής να τύχει της καλύτερης δυνατής περίθαλψης, λαμβανομένης υπόψη και της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της.

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού
Συστηματικούς ελέγχους στα θέματα υγείας εισηγείται μέσω μανιφέστου το CIF
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών
Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Ένταξη πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο προωθεί το Υφυπουργείο Πολιτισμού