Νέα δεδομένα στην υπόθεση εξαφάνισης Λουφτ-Δημοσιεύτηκε άρθρο με το όνομα του

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών για την μυστήρια εξαφάνιση του Ισραηλινοαμερικανού καθηγητή Γκαλ Λουφτ βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι έχει διαφύγει στα κατεχόμενα και την οικογένεια όπως και τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί τους, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του, νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από την υπόθεση.

Ο Γκαλ Λουφτ, φέρεται να έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα «China Daily», άρθρο με ημερομηνία 24 Απριλίου 2023, το οποίο δημοσιεύθηκε το πρωί της ίδιας μέρας και φέρει τον τίτλο «Why de-dollarization is inevitable».

Όπως φαίνεται και από την δημοσίευση του άρθρου από την εφημερίδα, ο αρθρογράφος αναφέρεται να είναι ο Gal Luft, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα και δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, ως προς την κατάσταση της υγείας του, για την οποία ανησυχούν οι οικείοι του.

2023-04-24 (1)

Σημειώνεται ότι στο τέλος του άρθρου, αναγράφεται ότι ο συγγραφέας είναι: «The author is co-director of the Institute for the Analysis of Global Security and co-author of Dedollarization: The Revolt against the Dollar and the Rise of a New Financial World Order (2019)». (σ.σ. Ο συγγραφέας είναι συνδιευθυντής του Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Παγκόσμιας Ασφάλειας και συν-συγγραφέας του Dedollarization: The Revolt against the Dollar and the Rise of a New Financial World Order (2019).

2023-04-24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μυστήρια εξαφάνιση του Λουφτ από την Κύπρο-Οι τελευταίες κινήσεις και το εγκαταλελειμμένο όχημα

Άγνοια δηλώνουν οι δικηγόροι του

Την ίδια ώρα, σε επικοινωνία που είχαμε με πρόσωπο που εκπροσωπεί τον κ. Λουφτ ενώπιον Δικαστηρίου, για την υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση ότι άλλαξε οτιδήποτε όσον αφορά τον πελάτη του, αφού δεν έχει εντοπιστεί και δεν έχει δώσει ακόμα σημεία ζωής ούτε στους ίδιους, ούτε στην οικογένειά του.

Μάλιστα, εκ των συνηγόρων του, δήλωσε έκπληξη στην υπόδειξη ότι φέρεται να αρθρογράφησε ο πελάτης του στην κινέζικη εφημερίδα «ChinaDaily». Με βάση τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους, οι δικηγόροι του κ. Λουφτ τηρούν στάση αναμονής για να διαπιστώσουν εάν όντως ο πελάτης τους ήταν ο συγγραφέας του κειμένου στην εφημερίδα ή εάν συμβαίνει οτιδήποτε άλλο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λουφτ εξαφανίστηκε στις 28 Μαρτίου, δύο μέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από το Δικαστήριο με πολύ αυστηρούς όρους για την υπόθεση και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Μοναδικό στοιχείο που εντοπίστηκε ήταν το όχημά που χρησιμοποιούσε, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενημερώσει εκ των Ισραηλινών δικηγόρων του ότι βρισκόταν σε γνωστή καφετέρια της Λάρνακας και έτσι οι Αρχές το εντόπισαν και το παρέλαβαν για εξετάσεις.

Πάντως, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη Λάρνακα, Χάρης Χατζηγιασεμή, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο Ισραηλινοαμερικανός καθηγητής φαίνεται να εισήλθε στις κατεχόμενες περιοχές καταφέρνοντας έτσι να διαφύγει από το έδαφος της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουφτ υποστήριζε πως είχε στοιχεία για τις δραστηριότητες ενός από τους υιούς Μπάιντεν και αυτό ήταν το κίνητρο της κινητοποίησης και του αιτήματος για έκδοση στην Αμερική, ενώ θα απευθυνόταν για τις καταγγελίες του και σε ζωντανή μετάδοση στο Κογκρέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο μικροσκόπιο των ισραηλινών ΜΜΕ η διαφυγή του Λουφτ στα κατεχόμενα

Δειτε Επισης

Έδειξε παραλήψεις ο θανατικός ανακριτής για τον Δικαστή Σατολιά-Έχασαν τον δρόμο, δεν μετέφεραν απινιδωτή
Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επανασυνελήφθησαν και για άλλες κλοπές δύο πρόσωπα που τελούσαν ήδη υπό κράτηση
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί