ΒΙΝΤΕΟ: Υποτιμητικό σχόλιο προς την Αννίτα από τον Σέντοπ-«Έχουμε σεξιστικές συμπεριφορές και τις αποδεχόμαστε;»

Προκλητικός ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, σε παρέμβαση του στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που διεξάγονται στην Πράγα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Αννίτας Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, μετά την παρέμβαση της κ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ πήρε τον λόγο για να αντικρούσει τις αναφορές της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής σε τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, δηλώνοντάς ότι, «όπως είδαμε στο δημοψήφισμα που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη το 2004 οι Τουρκοκύπριοι αποδέχθηκαν τη λύση, ενώ οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχτηκαν τη λύση, την ειρήνη και τη συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων».

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Βουλής απαντώντας δήλωσε ότι, «ας το κάνουμε ξεκάθαρο, η εισβολή είναι εισβολή, η κατοχή είναι κατοχή, η αγριότητα είναι αγριότητα και τίποτα παραπάνω από μια ξεκάθαρη παραβίαση της δικαιοσύνης και τους διεθνούς δικαίου. Κάθε παρέμβαση στην ίδια ρητορική με τη Ρωσία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αγαπητοί συνάδελφοι, παρακαλώ να θυμάστε ότι έχουμε ευθύνη στη συμμόρφωση των αρχών και των αξιών μας για την ανταπόκριση, σε κάθε κατάσταση, για να αποφεύγουμε την πολιτική των μέτρων και δύο σταθμών, αν πραγματικά το εννοούμε ότι θέλουμε την ειρήνη».

Στη συνέχεια ο Μουσταφά Σέντοπ, ανέφερε για την Πρόεδρο της Βουλής, πως, «ίσως η ηλικία της δεν είναι αρκετά μεγάλη, λέει ότι δεν έχει ρόλο ο διεθνής παράγοντας αλλά οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου προϋποθέτουν ότι η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα να είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Η ανεξάρτητη δημοκρατίας της Κύπρου ιδρύθηκε στη βάση των συμφωνιών αυτών και το σύνταγμα χαρακτηρίζεται από κοινοτική δομή και οι τρεις χώρες είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις για να το προστατεύσουν. Η συμφωνία του 1959 είναι ακόμα σε ισχύ, χρησιμοποιώντας το καθεστώς αυτό η Τουρκία παρενέβη στο νησί για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και να εμποδίσει τη σφαγή τους».

Η Πρόεδρος της Βουλής απαντώντας σε έντονο ύφος στον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, τον κατηγόρησε για σεξιστική επίθεση, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να τη στηρίξουν.

«Αγαπητέ πρόεδρε δεν αντιπροσωπεύω του Ελληνοκύπριους πολίτες, αντιπροσωπεύω το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Η ηλικία μου στ’ αλήθεια; Έχουμε σεξισιτκές συμπεριφορές σε αυτό το δωμάτιο και τις αποδεχόμαστε; H ηλικία μου; Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο, δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω, είμαι πολύ απογοητευμένη και περιμένω πολύ περισσότερα από τη στήριξη των υπολοίπων. Δεχόμαστε πραγματικά την οποιαδήποτε σεξιστική συμπεριφορά από τον οποιοδήποτε σε αυτό το δωμάτιο; Ευχαριστώ!».

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές